AccessTr.neT - MS Access, MS Excel, Visual Basic Destek Sitesi

Tam Görünüm: Access'ten Excel'e veri aktarımı için bir Bilanço ve Gelir-Gider Tablosu Örneği
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Bu örnekte Access'ten Excel'e veri aktarımında,
CreateObject("Excel.Application") fonksiyonunun kullanımını görebilirsiniz.

Program verileri excel'e atarken, =SUM(x1:x2) ve =x1+x2 gibi formülleri otomatik oluşturuyor. Ayrıca sayı biçimlerini ve
çerçeveleri de yine excel'in makrolarını kullanarak oluşturuyor.

Bu örneği kendi programlarınıza rahatlıkla uygulayabilirsiniz sanıyorum.

Ayrıca direkt access'in menu-bar kullanımına da görebilirsiniz.

Not:Herhangi bir yerden alıntı değildir. Direkt kendim yazdım.
Tabii foruma gönderirken ufak tefek değişiklikler yaptım.
Örneğin; normal kullanımda verileri seçilen ay ve yıla göre SQL Server'dan SP'den alıyor, o kısımları kaldırdım ve direkt BILANCO tablosundan aldırdım. O nedenle şu anda formda yapacağınız ay-yıl seçimleri bir şey ifade etmez.
paylaşım için teşekkürler.
seruz Yazılan:Bu örnekte Access'ten Excel'e veri aktarımında,
CreateObject("Excel.Application") fonksiyonunun kullanımını görebilirsiniz.

Program verileri excel'e atarken, =SUM(x1:x2) ve =x1+x2 gibi formülleri otomatik oluşturuyor. Ayrıca sayı biçimlerini ve
çerçeveleri de yine excel'in makrolarını kullanarak oluşturuyor.

Bu örneği kendi programlarınıza rahatlıkla uygulayabilirsiniz sanıyorum.

Ayrıca direkt access'in menu-bar kullanımına da görebilirsiniz.

Not:Herhangi bir yerden alıntı değildir. Direkt kendim yazdım.
Tabii foruma gönderirken ufak tefek değişiklikler yaptım.
Örneğin; normal kullanımda verileri seçilen ay ve yıla göre SQL Server'dan SP'den alıyor, o kısımları kaldırdım ve direkt BILANCO tablosundan aldırdım. O nedenle şu anda formda yapacağınız ay-yıl seçimleri bir şey ifade etmez.

Hocam eline sağlık. Çok Güzel ve Geliştirilirse muhsebeci arkadaşlarımıza çok faydalı olacak bir çalışma. Ama Sende yazdıklarından bildiğin gibi, SQL serverden veri alırken işe illaki yarıyor. (Sendeki sürümü) Ama bu şekliyle sadece güzel eline sağlık diyebiliyoruz, görsellikteye öteye pek gitmeyecek bu haliyle. E bunu geliştirecek arkadaşlarımız var elbette ama zaman ve yapılmış bir uygulamayı inceleme ve kontrol derken bakacaksın birden sıkılacaklar (malum insanımızın yapısı gereği) bu güzel çalışma heba olacak. İncelediğinde bir sürü güzel programın hakkaten işe yarayacakken ufak eksikleri nedeniyle arka plana itildiğini göreceksin.

Naçizane ben derimki ;

sen buna bir mizan tablosu eklesen, Vatandaş (şu anda hemen hemen her programın yaptığı) mizanını muhasebe programından Excele atsa. Bu program excelden bu mizanı programdaki mizan tablosuna alsa adam etse Img-grin ve bu tablodan da bu verileri alıp otomatikman excel'e bilanço-gelir tablosu olarak aktarsa diyorum hani.

E yani güzel olmazmı? Bende Firma Kredi analiz tablosunu ek yaparım.

Yani bu çalışma heba olmasın derim.

:tesekkur:Ellerine sağlık, Paylasşım için teşekkürler.
Sayın Nihatkr,

Ben çalışmamın heba olacağını düşünmüyorum, ha kimse faydalanmasa bile
benim kaybedeceğim bir şey de yok.
Normalde kendi ihtiyacım için yazdığım ve ihtiyacı olabilecek birilerine yardımcı olması amacıyla foruma gönderdiğim bir örnek sonuçta.

Söylediğiniz değişiklikleri bu programdan yararlanacak olan arkadaşların
kendilerinin yapması gerektiğini düşünüyorum.
Ha yaparken bir yerlerde takılırlarsa, tabii ki elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Bu forumu geçen hafta farkettim ve hemen üye oldum. Henüz tüm mesajları ve örnekleri
inceleyemesem de özellikle sizin gibi bazı moderatörlerin, insanlara yardımcı olmak için nasıl
bir emek verdiklerini gördüm ve çok hoşuma gitti. Bu forumdan çok faydalanacağımı ve
foruma da katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.

Ama Özellikle, Soru ve Cevaplar bölümünde, bazı üyelerin istediği hazır program bulmak.
Bence burası hazır program paylaşım forumu değil.
Ha elinde istenilen tarzda program olan insanlar varsa tabii ki verir ve veriyorlar.

ama bu forum, "bilgi paylaştıkça çoğalır" felsefesiyle,
Access üzerinde uygulama geliştiren insanların; bilgilerini ve tecrübelerini paylaşması,
diğer insanların yaptıkları uygulamaları ve kodları görerek kendilerini geliştirmesi,
takıldıkları veya karşılaştıkları sorunları çözmesi vs.. gibi amaçlar için kurulmuş
diye düşünüyorum.

Saygılarımla,
Bir kaç hatfa üst üste işim dolayısıyla foruma girememiştim. Eklenen örnekleri kaçırmıştım.
Bir başka soru için excele veri aktarımı yazacaktım sonra bu örneği gördüm.

Kodun kendisi, kod yazımındaki düzen ( evrensel tüm kurallara uyulmuş) ,sadelik ve işlevsellik süper. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Tebrikler. Uzun zamandır bu forumdayım kod yazım kurallarına uyan kişi sayısı o kadar az ki.

Sadece öneri olarak bunları bir modulde kütüphane olarak toplayabiliriz. Tekrar tekrar yazmamak için...

Tekrar tebrikler.
seruz Yazılan:Sayın Nihatkr,

Ben çalışmamın heba olacağını düşünmüyorum, ha kimse faydalanmasa bile
benim kaybedeceğim bir şey de yok.
Normalde kendi ihtiyacım için yazdığım ve ihtiyacı olabilecek birilerine yardımcı olması amacıyla foruma gönderdiğim bir örnek sonuçta.

Söylediğiniz değişiklikleri bu programdan yararlanacak olan arkadaşların
kendilerinin yapması gerektiğini düşünüyorum.
Ha yaparken bir yerlerde takılırlarsa, tabii ki elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Bu forumu geçen hafta farkettim ve hemen üye oldum. Henüz tüm mesajları ve örnekleri
inceleyemesem de özellikle sizin gibi bazı moderatörlerin, insanlara yardımcı olmak için nasıl
bir emek verdiklerini gördüm ve çok hoşuma gitti. Bu forumdan çok faydalanacağımı ve
foruma da katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.

Ama Özellikle, Soru ve Cevaplar bölümünde, bazı üyelerin istediği hazır program bulmak.
Bence burası hazır program paylaşım forumu değil.
Ha elinde istenilen tarzda program olan insanlar varsa tabii ki verir ve veriyorlar.

ama bu forum, "bilgi paylaştıkça çoğalır" felsefesiyle,
Access üzerinde uygulama geliştiren insanların; bilgilerini ve tecrübelerini paylaşması,
diğer insanların yaptıkları uygulamaları ve kodları görerek kendilerini geliştirmesi,
takıldıkları veya karşılaştıkları sorunları çözmesi vs.. gibi amaçlar için kurulmuş
diye düşünüyorum.

Saygılarımla,

Hocam saygı duyarım. Benimkisi naçizane bir fikirdi.

Teşekkürler.
Yapanların Eline Saglık
Sn Seruz'un örneği gerçekten de çok güzel olmuş. Ellerine sağlık ve Tesekkur
Örneği ben indirdiğimde çalışmadı ve nedense benden önce indirenlerin hiçbiri de çalışmadığından bahsetmemiş. Böyle olunca acaba sorun benim bilgisayarda mı demeden, her ne kadar anlamasam da kodları incelemeye aldım. Kodlarda Private Sub BILANCO() ile Forms!BILANCO!.... ifadelerindeki BILANCO kelimelerinin karıştığını farkettim. Bunu önlemek için Bilanco formunun adını Bilanco1 olarak değiştirdim ve kodlarda gerekli yerleri de düzelterek çalıştırdım ve oldu.
Evet, haklısınız Sayın ayhan2122...

Sayın seruz'un dosyasını ben de çalıştıramayınca, bıraktım. Düzeltmeniz dolayısıyla teşekkürler.

Değerli hocam, burası yeri değil belki...

Sizin "Kredi Kartları Takip" programınızı yılbaşından buyana kullanıyorum ve çok memnunum; ancak "ANA PANO" penceresi altındaki "Bugün tarihinden sonraki ödemeleri listelemek için TIKLAYINIZ" 'a tıklayınca, yılbaşından bugüne değin yapılan ödemeleri döküyor. Diğer bir anlatımla, gelecekteki ödemeleri değil, geçmiş dönemleri listeliyor.

Rica etsem, bu konuyla ilgilenir misiniz?

Teşekkürler.

Selam ve sevgiler.
Sn assenucler;
Sorunu buradan çözeyim diyeceğim ama örneği eklemeniz gerekir. En iyisi size zahmet, hem konuyu yeni bir konu olarak açın hem de örnek ekleyin.
Ayrıca konu hassas olduğu için ekleyeceğiniz örnekte gerçek verilerinizi kullanmayınız.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler