AccessTr.neT - MS Access, MS Excel, Visual Basic Destek Sitesi

Tam Görünüm: Excell deki formul acceste nasıl yapılır
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
excell de kullanılan =ETOPLA(A9:A1025,BUGÜN(),E9:E1025) şeklindeki formul sadece bu günki işlemleri topluyor. =TOPLA(EĞER(AY(A9:A1025)=AY(BUGÜN()),E9:E1025)) bu formül ise bu ayki işlemleri topluyor.
Bu formuller acceste kullanılabilirmi yada bu işlem acceste nasıl yapılabilir.
hesaplama form ve rapor üzerinde göstermek istiyorum.
Tabloda
TARİH------NO-------CİNSİ--------ACIKLAMA--------GELİR--------GİDER
haneleri var.
Excel'deki ETOPLA, Access'te DSum İşlevi ile gerçekleştirilir.

DSum işlevi ile ilgili forumda bir sürü doküman bulabilirsiniz. Access kodlarını ayrıntılı şekilde anlatan access ile yapılmış kitap gibi programlar da var forumda.

Ayrıca Microsoft'un sitesinde de konuyla ilgili açıklama var:

Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır.

Ayrıca Forumda da şööle bişi buldum:

Forum İçeriği Ziyaretçilere Kapalıdır.

Ayrıca; örnek gönderirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz...

Saygılar. İyi günler...
ismaric Yazılan:excell de kullanılan =ETOPLA(A9:A1025,BUGÜN(),E9:E1025) şeklindeki formul sadece bu günki işlemleri topluyor. =TOPLA(EĞER(AY(A9:A1025)=AY(BUGÜN()),E9:E1025)) bu formül ise bu ayki işlemleri topluyor.
Bu formuller acceste kullanılabilirmi yada bu işlem acceste nasıl yapılabilir.
hesaplama form ve rapor üzerinde göstermek istiyorum.
Tabloda
TARİH------NO-------CİNSİ--------ACIKLAMA--------GELİR--------GİDER
haneleri var.

Selam,

Accesste Exceldeki Etoplanın Eşdeğerlisi Dsum dur. Ancak Access ile Excel de fonksiyonların anlamları aynı olsada işyeyişlerinde ufak farklılıklar vardır.

Örneğin :
Excelde
=ETOPLA(A9:A1025,BUGÜN(),E9:E1025)
Böyle olan formülünüzün accese uyarlanışı tablodaki alan adlarına göre yapılmalıdır.

Örneğin:

=Dsum("[Toplam]";"[Tablo Adı]";"[Tablodaki Alan Adı]=' "&[Formda Eşeşen alan Adı ]& " ' ")
gibi bir formül oluşturmanız gerekir.

Örnek olursa daha kolay anlatabiliriz. Örneğe bakarak ta siz geliştirirsiniz. Formda eklenen dosyalara bakarsanız baya bir örnek bulabilirsiniz.
İlginize teşekür ediyorum hemen uygulamaya çalıştım ama mantığı kavrayamadım örnek ekliyorum bakabilirmisiniz.
Ben Office 2003 kullanıcısıyım. Sitede de 2003 kullanıcısı bayaa çok. Gönderdiğiniz örnek ise 2007 ile yapılmış. Doğal olarak açamıyoruz.

Bunun için iki farklı yöntem var:

1) Örnek dosyanızı 2003 formatında kaydedeceksiniz. (Farklı Kaydet dedikten sonra gelen pencerede dosya türü bölümünden Office 2003'ü seçeceksiniz ve kaydedeceksiniz)

2) Örneğinizi inceleyecek herkes Office 2007 yaması kuracak... Img-grin

Mümkünse örneğinizi 2003 olarak kaydedip tekrar gönderebilir misiniz?
2003 olarak kaydettim
ismaric Yazılan:2003 olarak kaydettim

Arkadaşım öncelikle tarihe göre sıralama yapabilmek için tarih alanlarını tarih olarak değil metin olarak göstermelisiniz. girişmaskesinden tarihe dönüştürebilirsiniz. Örnegi inceliyin formdaki kasa
Sonuç olarak tarih Sütunu tarih/saat seçili olunca Hata metin seçili olunca boş çıkıyor.Değişik şekillerde denememe rağmen bir türlü hesaplatamadım.Örnek oygulamalara baktım ordada bana uygun birşey bulamadım.tam olarak yapmak istediğim tarih sutunu bu günün tarihi ise gelir sütunununda yazan değerlerin toplamını almak.aynı şekilde gider sütunun toplamınıda alıp aradaka farkı bu günki giriş çıkışlar sonucunu bulmak .
Referans Adresler