Hacam forumdaki bilginin boşlatılmasından sonra kaydın saklanabilmesi rapor edilmesi mümkünmü.Yani silinen kaydı depolama şansımız varmı.Ayrıca ekli formdaki liste 361 ile 363 ü kaldırmak istiyorum,yardımcı olurmusunuz.
Accesste silinen kayıtları bir daha kullanamazsınız. Ancak silmek yerine başka tabloya aktarırsanız; daha sonra bu kayıtları kullanabilir ve raporlayabilirsiniz. Örneğinizi incelemedim.
veya aynı tablo içinde yes no alanı ekleyerek kontrol edebilirsiniz. silinen kayıt için işaret atarsınız. eski dos programlarında silme yöntemimiz bu şekilde idi.
Eğer kayıtların olduğu tabloda çok yüksek sayıda kayıt olacak ise silinen kayıtları farklı tabloya taşıyorum. Eğer çok sayıda kayıt olmayacak ise sayın Yandemir'in kullandığı metodu kullanıyorum. Sadece Evet/Hayır yerine Sayı/Bayt türünde kullanıyorum. Bunun bana avantajı daha fazla oluyor:
Mesela kayit_durumu=0 ise silinmiş ancak sadece Admin okuyabilir ve geri getirebilir,
kayit_durumu=1 ise Yönetici okuyabilir ancak geri getiremez,
kayit_durumu=2 ise kayıt silinmiştir ve silen kişi tarafından geri getirilebilir. Silinmesinde çok önem olmayıp kayıtların geri getirilmesine izin verdiğim durumlarda kullanıyorum. Mesela yeni kategori ekleme/silme işleminde olabilir.
kayit_durumu=3 ise silinen kayıt silinen kişi tarafından geri getirilemez.
Hacam cevabınız için teşk.ederim,sanırım konuyu fazla açıklayamadım.Daha net olarak şöyle diyeyim.Ben otel müşteri kayıt formu yaptım bu formda siz değerli hocalarımın katkısını göz ardı edemem.Diyelimki müşteri girişi yaptım ve müşterı giriş tarihinden 3 gün sonra çıkış yaptı,haliyle oda boş duruma girmiş olacak ve aynı odaya başka bir kayıt yapmam gerektiğinde önceki kaydı silmem gerekiyor önceki kaydı silmeden yeni kaydı nasıl oluşturabilirim,bu husus olmazsz olmazlardan biri çünkü günlük,haftalık aylık rapor oluşturmak zorunluluğumuz var.Saygı ve sevgilerimle
Bence daha büyük problemler var sn. yunusotel,
- Sanırım 9 çalışanı var işyerinin ve her çalışan için ayrı tablo, ayrı form oluşturulmuş, bunlara gerek yok, tüm işlemler tek form ve tek tablo üzerinden yapılabilir,
- Aynı şekilde çalışanların maaş takibi için 9 tablo ve 9 form var.
- Oda, adisyon ve müşteri bilgileri tek tabloya kaydedilmiş, adüsyon için tabloda "ÇEŞİDİ1", "ÇEŞİDİ2" gibi alanlar eklenmiş. Bunun yerine oda bilgilerini içeren tablo, müşteri bilgilerini içeren tablo ve adüsyon bilgilerini içeren tablo oluşturulmalı her biri form üzerinden odano veya müşterino ile ilişkilendirilmeli,