Formülle hesaplanan verileri tabloya aktarma

1 2 3 4 5
11/03/2009, 09:27

donepezil

Hocam çok uğraştım ama olmadı.Exceldeki boş satırı bul veriyi kaydet işlemi gibi birşeyler denedim ama nafile. Ekteki veritabanı düzenlenince,eğitim ve öğretimle ilgilenen öğretmenlerimizin pekçok derdini çözecek. SBS Sınav hesaplaması yapıcak,sınav karnesi çıkaracak,sınıf listesi alacak vs. Ama 10 tane sınav için tüm verileri ayrı ayrı hesaplatma yoluna gittim işin içinden çıkamadım.

İstenilen aslında şu. Bir tane hesaplama motoru olması, bu formda hesaplanan değerlerin tabloda yerine gitmesi. 10adet sınav tanımlandı. Herbiri için doğru yanlış boş ve netlerin vt ye alınması lazım. Alıyorum almasına ama 10 sınav için 10 tane puan motoru yapmam gerekti.her sınıfın katsayılarıda farklı olunca 30 tane motor olacak. Bende motor olup uçucam yakında
Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkür ederim.
Uğraşırken aklıma bişey geldi. Benim sorunumu halledecek bir çözüm. Belki daha kolay olabilir ama şimdikinden 1000 kat daha kolay bence. Formu inceleyen arkadaşlar için yeni düzenlemeyi ekledim. 6.sınıf formunda. 10 tane komut düğmesi olsa ve herbiri hesaplamayı tabloda kendi yerine kaydetse iş bitmiş olur. Komut butonuna tabloda yeri buldurup kayıt yaptırmak lazım.

Daha kolay öneriler olabilir belki ama bunada razıyız.Yeni düzenleme. 6.sınıf formunda.Eskisini kaldırdım.
11/03/2009, 10:40

ozanakkaya

sn donepezil, hesaplamaların tabloya kaydedilmesindeki amacınız nedir, form açıldığında hesaplamalar ilgili alanlarda görebiliyorsunuz, rapor almak istersenizde hesaplamaların raporunu da alacaksınız.

Değişken alanların tablolara kaydedilmesi doğru değil, gereksiz yere veritabanının şişmesine ve yavaşlamasına neden olur ki zaten tablolarınızın yapısı sebebiyle uygulama yeterince zorlanıyor. "Öğrenciler6" isminde tablo ve tabloda da "Türkçe Doğru2" gibi alan adları var. Bence öncelikle bunların düzeltilmesi gerekli.
Sn. Bilgisayarcının aşağıdaki konusunu inceleyiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
11/03/2009, 10:48

tdsharun

Sayın donepezil, veritabanını inceledim...

Neden SBS sonuçlarını tabloya yazdırmaya ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım.

Bunlar için tabloya yapılan kayıtlardan bir sorgu da oluşturulabilir. Böylece veritabanı da şişmemiş olur. Hatta bu hesaplamaları kodlarla da yaptırabiliriz.

Formlarda da raporlarda da aynı mantık geçerli. Bunun için tabloya yazdırmak pek doğru bir yaklaşım değil yani.

Excel mantığıyla hareket edecek olursak, orda da hesaplamalar hücrelerde yapılır ve sonuçlar istenen yere aktarılır. Burda da hesaplamalar sorgu, formdaki denetimin denetim kaynağı ve kod ile yapılır ve istenen yere aktarılır.

Ama illa hepsi tabloya yazdırılacak derseniz o zaman da ona göre çözüm üretilir.

Siz buna bi cevap verin de ona göre devam edelim...
11/03/2009, 10:56

donepezil

Sayın sledgeab ,10 dakika önce inceledim o konuyu ve ben bitmişim dedim kendi kendime.
Onları yeniden yazmam gerekeceğini biliyorum artık ve düzelticemde.

Benim için önemli olan bu 10 sınavın tüm verilerinin tutulması.Doğruların yanlışların puanın herşeyin.
Öğrencilerin gelişimlerini takip edebilmk için hesaplama motoruna elle girilen verilerin saklanması gerekiyor.Tabi hesaplanan verininde saklanması lazım. Değişken veriden anladığım, içinde sabit bir değer olmayan formülle bulunan bir veri sanırım. Ama hesaplanan verinin bir şekilde rapor almasam bile saklanması gerekiyor. Çözümü olmazmı acaba? Tüm veritabanını ölümcül hata yapmdan düzenlesem bu soruna bir çözüm yokmudur ki?
11/03/2009, 11:01

tdsharun

Olmaz mı...

Şimdi de yapılabilir. Ama siz şu ölümcül hatalardan bi kurtulun. Belli ki bu sizin için önemli bir proje...

Bu sebepten dolayı, siz önce veritabanınızı bahsettiğimiz konudaki hususlara dikkat ederek düzenleyin. Sonrasını hallederiz...

Kolay gelsin...
11/03/2009, 11:03

donepezil

harun hocam benden önce yazmışsınız. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. hesaplanan verinin tabloda saklanması gerektiğini düşündüğüm için tabloya aktarmak istedim. ama sledgeab hocama verdiğim cevaptada belirttim bu puan motoruna girdiğim verilerin muhakkak bir yerlerde saklanması gerekiyor. Yani SBS1 için doğrular yanlışlar vs. bir yerde takip eden sınavlar için başka bir yerde olmalı. Ben 10 sınav sonunda çocukların tüm gelişimlerini takip edebilmeliyim.

Sanıyorum mantığı bilmediğim için çok çok çok ölümcül tablo tasarımı yapmışım.

İstediğim olayı nasıl çözebilirim?
Yine benden önce yazmışsınız sayın hocam. VT yi yeniden düzenleyeceğim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
1 2 3 4 5