Herkese Çok Selamlar. Sizlere Şöyle Bir problemimi açmak istiyorum ekte iki adet veritabanı örneği bulunmaktadır. Örnek1 de [kişi] formunda kayıt düğmesine tıkladığımda [kayıt] formu açılmakta buraya veri girişinden sonra kapat düğmesiyle form kapatılmakta ve [VeriSorgu] ekleme sorgusu çalıştırılmaktadır.(YinelemeHatası verince evet deyiniz), [kayıt] formu kapandıktan sonra [Kişi] formundaki veriler çalışan sorgu neticesinde güncellenmektedir. İkinci örnekte veritabanı birinciyle aynı özelliklere sahip tek fark [kişi] ve [kayıt] formları açılan ve kalıcı olarak ayarlanmış durumdadır. Sorum Şu Şekilde
Access Penceresini Kapatan Kodu yazdıktan sonra tüm formları açılan kalıcı yapmam gerekiyo bu durumda formlarım üzerindeki hesaplamalarım güncellenmiyor. Güncellenmesi için ya formdan çıkıp yeniden girmek yada veri ileri geri yapmak gerekiyor. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
KAYIT formunu kapatma butonundaki DoCmd.Close kodunun üstüne aşağıdaki kodu yaz.
Kod:
Forms!KİŞİ!VERİSORGU.Requery
bu kodu daha öncede denedim işe yaramıyor
Bazı güncellemeler için gerekiyorsa aktif formu kapatıp tekrara açıyor ya da kodla kaydı ileri geri alıyoruz. Bu durum herkes tarafından bilinen ve başka çaresi olmayan durumlardandır. Eğer adminin dediği requery işe yaramıyorsa, o zaman yapacak birşey kalmıyor. Siz de ileri veri geri giden kodları yeni kayıt işleminden sonraki satırda kullanın. Ya da geçende sayın Seruz'un örnek verdiği Bookmark işlemini yapın. Bunun için amaç, o anda bulunulan kaydı bir değişkene atamak ve formu kapatmak, daha sonra da açarak aynı kayda gelmek. Tabii bu işlemler kodla, hızlı ve otomatik olarak yapılıyor.
Kod şöyle
BM = Me.Bookmark
Me.Requery
Me.Bookmark = BM
Kolay gelsin..
Bu kodu örnek2 de deneyip paylaşabilirmisiniz?
Paylaşamam çünkü ne yapmak istediğinizi anlamadım. Ben sadece bir formdaki güncelleme işi için ne yapabileceğinizi anlattım. Siz bana ne yapmak istediğinizi açık açık ve net olarak anlatın, ben size bunla ilgili çalışma hazırlayayım. Ama bence siz yanlış bir mantıkla ilerliyorsunuz ve iş çıkmaza girmiş durumda. En baştan şu işi bir anlatın. Ne yapmak istiyorsunuz, bu üç farklı form neden yapıldı, ekleme sorgusu ne işe yarıyor?.