Access Öğrenmenin Püf Noktaları

1 2
15/11/2008, 00:36

ozanakkaya

Bilgisayar ile ilgili bir makaleden alıntıdır, makalenin bazı yerlerini access'e benzettiğim için access'e uyarlayıp ekliyorum.


**Umutsuzluğa kapılmayın, herkes öğrenebilir(özellikle gençler). Biraz sabır biraz sebat (bunlar da gençlerde bulunmuyor) yeterlidir.
**Kendinizi durdurmayın. “Yapamam” diye düşünüyorsanız bir süre sonra sahiden de yapamadığınızı görürsünüz. İnsan en kolay işi bile abartırsa, dünyanın en zor işi haline getirebilir!
**Denemekten ve yanılmaktan korkmayın. orasını burasını karıştırıp, arasında kaybolmaktan çekinmeyin.
**Somut düşünmeye çalışın. Kitaplar ve cdler, genel ve kavramsal bilgiler içerirler. Siz her zaman okuduklarınızı somuta indirgeyerek pratik olmaya çalışın.
**Paniğe kapılmamaya çalışın. Hatadan çok, hata durumlarındaki panik tehlikelidir.
**En aptalca soruları bile sormaktan (burada biz devreye giriyoruz **Teknik terimlerden ürkmeyin. Sadece teknik adamlar değil eski kullanıcılar da, yanınızda kuş diline benzer bir dil kullanarak kendinizi cahil hissetmenize sebep olabilirler. Kullandıkları terimler önünüzde aşılmaz bir engel gibi durmasın; böyle konuşmak veya bu terimlerin hepsinden anlamak şart değildir.
**Access öğrenmek için programcı olmak gerekmez. Önemli olan neyi ne kadar öğrendiğiniz değil, Access ile işinizi görüp göremediğinizdir.
**Bilmeyenin halinden bilmeyen anlar. Tıpkı birbirlerine şikayetlerini anlatan hastalar gibi. Çoğu zaman size en büyük yardımı, daha önce benzer sorunları yaşamış, bir parça daha tecrübeli bir başka kullanıcı yapacaktır.
15/11/2008, 01:52

chopper07

güzel öneriler, Teşekkürler
15/11/2008, 01:54

ozanakkaya

chopper hocam 10. maddeyi de yazayım mı?
15/11/2008, 02:00

chopper07

Yazmak lazım, kamuoyunu ve site halkını eksik bilgilendirmeyelim
15/11/2008, 02:02

ozanakkaya

1. mesajda dediğim gibi , bu konu bilgisayar ile ilgiliydi.
madde 10.

“Bilgisayarcı”lara karşı dikkatli olun. Size her şeyi 15 dakika içinde anlatmaya kalkan, anlamadığınızı görünce de için için sinirlenen teknik adamlar, kafanızı karıştırabilir. Aldırmayın.
15/11/2008, 13:34

hakanuss

Öğrenmeyi teşvik edici bu yazınızdan ve Access e katkılarınızdan dolayı minnettarız
1 2