Satır renklendirme

1 2
11/01/2010, 00:40

ercansahin

Sn herdogan;

Burada yapılan sürekli formda hangi satırda yani hangi kayıtta işlem yapıldığını belirleyebilmek için txtGLID metin kutusunun denetim kaynağı olan GLID alanına bakıyor.. Örneğin GLID=2 ise kayıt numarası 2 olan verilerin bulunduğu satırı ve bu satırdaki txtBackColor3 metin kutusunu aktif hale getiriyor.

txtBackColor3 metin kutusunun biçiminde de (;"ÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ"[Kırmızı];"ÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ"[Beyaz] olarak ayarlanmış, ve yazı karakteri Terminal olarak seçilmiş. Û harfi yenire başka bir harf yazdığınızda metin kutusunun renkle dolmadığını göreceksiniz. Çünkü Û harfi yanyana yazıldığında birleşmiş bir görüntü vermekte.

Kod ile yazılan talimata göre de seçili olmayan diğer satırladaki txtBackColor3 metin kutusu beyaz renk alarak görünmez hale geliyor. Saygılarımla
11/01/2010, 00:56

herdogan

Teşekkürler sn ercansahin
09/08/2011, 23:54

mehmetdemiral

Bu arada, aradan geçen bu 1,5 yıl sonunda ben bu örneği bugün gördüm. Burada sevgili Blackeagle'in söylemeyi unuttuğu bir şeyi hatırlatayım. Bu yöntemle de en fazla 4 renk kullanılabiliyor. Yani bu olay koşullu biçimlendirmenin alternatifi değil.
1 2