Merhaba mehmetdemiral,
Özellikle tasarladığımız
Access veri tabanı uygulamasını İnternet üzerinden sorunsuz çoklu kullanıcılar tarafından aynı veri tabanına veri girişi mutlaka bir yolla olmalı ama hangi yolla bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşa bilirse çok sevinirim.
Saygılarımla
sayın mehmetdemiral hocam,
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,
iyi çalışmalar.
(06/10/2013, 19:46)mehmetdemiral yazdı: Biz AccessTr.net olarak yine size müthiş bir kolaylık öğretmeyi amaçlıyoruz. Eskiden bir programın farklı mekanlarda aynı anda kullanılabilmesi için sekiz takla atardık. Yok port açmalar, uzak bağlantılar, server kurmalar, uzak masaüstüler.... Bunların hepsini gereksiz hale getiren bir yol var artık. Hem de hiç masrafsız ve son derece hızlı... Ben şu anda yaklaşık 10 gündür bu sistemi kullanıyorum ve hiçbir yan etki olmadan veri yazıyorum.
Bununla ilgili bilgileri anlatan resimli bir kullanım kılavuzu hazırlayacağım. Yalnız önce bununla ilgili kaç kişi ilgileniyor bilmek isterim. bu nedenle ilgilenen arkadaşların üşenmeden yukardaki ankete katılmasını bekliyorum. Bakalım sitede kaç kişi yaşıyor, kovuklarda kimler var? Kimler başını çıkaracak bakalım
.
hocam data paylaşımını anltırsanız çok memnun oluruz.
Aslında bir dönem oldukça işe yarar bir şekilde kullandım bu olayı. Ancak daha sonra google servere ulaşamamaktan ya da internet sıkıntılarından kaynaklanan bazı nedenlerle bu yöntemin çok da sağlıklı data paylaşımı sağlamadığını gördük. Akşam iş yerinden ayrılırken kaydettiğim verinin eve gittiğimde ortak dosyaya kaydolmadığını gördüm çok kereler. Gece evden yaptığım kayıtın sabah iş yerinden ulaştığımda ortak dosyaya kaydedilmediğini gördüm. Bu durumda id değerlerle yapılan kayıtlarda çakışma meydana geliyor. Evden girdiğimde -atıyorum- 1000 verdiği bir otomatik sayının işyerinden girdiğimde veri henüz güncellenmediği için yine yeni kayıtta 1000 değerini aldığını gördüm. Bu durumda sıkıntı oluşuyor. Kayıtlar güncellenirken çakışmalar meydana geliyor. Bu nedenle bu sistemin ancak yedekleme amaçlı kullanılabileceğine karar verdik. Data paylaşımı için şu an hala gündemimde olan yol RDP (Remote Desktop Protokol) dir. Yani uzak masaüstü. Windows server işletim sistemlerinde bu protokol üzerinden ağ bağlantısı da yapılabiliyor sanıyorum. Şimdi onunla uğraşıyorum.