Herkese Merhaba,
Ekte üzerinde çalıştığım bir VT var. Bu VT ile müşterilerin siparişlerini ve siparişlerde istenilen ürünlerin paketlemesinde kullanılacak olan ambalaj/malzemelerin takibini yapmaya çalışacağım.
Özetleyecek olursam, üretilen ürünün malzemesini getirtip paketleme yapacağım.
Çorap üretimi yapıyoruz, üretilen çorabı mağazalarda satılmak üzere paketleyip hazır hale getirmem lazım.
Forum üzerinden ve diğer kaynaklardan incelediğim bilgiler doğrultusunda, ihtiyacım olan bazı tabloları yaptım ve ilişkileri kurdum. Tablolar arası ilişkilerimin doğru olduğunu düşünüyorum.
Gerekli olan diğer tablolarımı sizlerin de yardımı ile doğru olarak hazırlayıp, güzel bir çalışma yapmak hayalindeyim.
Paketleme içi ihtiyacım olacak malzemeleri, VT' da Tbl_MALZEME' de yazdım.
Bu aşamadan sonra hangi tabloları oluşturup, ilişkilerini nasıl kurmalıyım?
Bu malzemelerin bana GELİŞ BİLGİLERİ, HANGİ SİPARİŞTE KULLANILACAĞI, ÇIKIŞ BİLGİLERİ ve DEPO DURUM bilgileri lazım olacak.
Ben bir siparişin sipariş ihtiyacı olan malzemelerin gelip gelmediğini bu VT' da görebilmem lazım.
Yardımlarını bekliyor ve saygılar sunuyorum.
Kolay gelsin.
ben tablolarda ilişkilendirmeye karşıyım fakat tablo ilişkilendirmeniz doğru gözüküyor.
Paketleme içi ihtiyacım olacak malzemeleri, VT' da Tbl_MALZEME' de yazmışsınız.
Bu aşamadan sonra hangi tabloları oluşturup, ilişkilerini nasıl kurmalıyım?
onlara bakalım.
Bu malzemelerin bana GELİŞ BİLGİLERİ : derken burada anladığım kadarı ile fiyatı, hangi şirketten alındığı vb. bir cari tablo oluşturup, gruplandırma yapmanız gerekecektir. cari bilgileri ve grubu gerekir ise alt grubu. diyelim X şirketi kumaş satıyor. bunun grubu KUMAŞ alt grubu ise PAMMUKLU KUMAŞ, LİKRA, POLYESTER vb.
HANGİ SİPARİŞTE KULLANILACAĞI ; İşt bu madde güzel burada bir reçete oluşturmalısınız bu reçetede çoraptan bahsetmişsiniz. bu çorabı oluştururken neler kullandığınız yazacak, ne kadar kullandığınız yazacak vb. kş bu şekilde stop takibi yapıp hammaddenin ne zaman biteceğini görebilirsiniz. maliyet hesaplaması yapabilirsiniz.
ÇIKIŞ BİLGİLERİ ; üst madde ile bağlantılı, reçete gerektirir.
ve DEPO DURUM; reçete sonucu ürettiğiniz mamul sonuçlarına göre otomatik belirlenecek. projeniz güzel bir projeye benziyor. tablo ilişkileriniz güzel. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. BENCE lişkilendirmeler formlarda ve sorgularda daha iyi olur. bağımsız tablolama rahat işlem yapar, en azından ben bu kanıdayım. ilerleyen zamanlarda VT doldukça müdahale şansınız azalır karışıklık çıkarsa proje zorlaya bilir. (alan eklemeleri değişiklikler vb.)
Sayın ozguryasın;
Konuyu daha iyi anlatabilmek ve siz kıymetli arkadaşlarımdan daha iyi bilgi alabilmek için olayı şöyle anlatayım;
Herhangi bir giyim mağazasına girdiğinizde çorap reyonunda satılan çorapları görürsünüz. Bu çoraplar üretilmiş ve gerekli olan paketleme malzemeleri kullanılarak reyona konulmuştur.
GEREKLİ OLAN PAKETLEME MALZEMELERİ ise ETİKET,BARKOT,ASKI,POŞET gibi malzemeler kullanılır. Bizdeki de aynı şekilde. Ama gelecek olan malzemeler ÜRÜN ile uyumlu olmalı.özellikle ETİKET ve BARKOT.
Örneğin bir sipariş düşünelim. Bebe çorabı-18/20 beden-ROSE renginde-200 adet.
21/23 beden-ROSE renginde 150 adet.
Bana gelmesi gereken ETİKET bilgileri ROSE-18-20 beden 200 adet olmalı ve 21/23 beden 150 adet olmalı.tabii askı,poşet vs ayrıca olmalı.
GELİŞ BİLGİLERİ derken ,yukarıda yazdığım gibi etiket -barkot ise renk-beden-miktar -geliş tarihi-ilgili sipariş gibi bilgileri,diğer malzeme ise miktar-gelistarihi gibi bilgiler gerekiyor.fiyat takibi yapmıyorum,tedarik tamamen istanbulda yapılıyor.
Siparişe uyumlu olarak gelen malzemelerin çıkış bilgileri,yani malzemenin siparişe dağıtımı olmalı.
Sonrasında MALZEMENİN DEPO DURUMU takip edilmeli.
Yorumlarınızı rica ediyorum.
Sizin bir adet demiş olduğunuz bilgileri bulunduracak tablonuz olmalı. Gelen ürünlerin özellikleri ile kaydedikebileceği bir tablo.
Bu tabloda ayırt edici bir alanınız olacak gieiş ve çıkış diye oradan gelen ürünleri girer iken satılanları da çıkacaksınız.
Sayın ozguryasin;
İlginiz için teşekkür ediyorum.
Ekte VT üzerinde iki tablo ilave ettim.
Bir tanesi REÇETE de diyebileceğimiz Siparislerin MALZEME İHTİYAÇLARINI hazırlayabileceğimiz MALZEME IHTIYAC tablosu, diğeri ise malzemelerin giriş - çıkış bilgilerini tutabileceğimiz MALZEME_GIRIS_CIKIS tablosu.
Şimdi bu tabloları birbirleri ile koordineli olarak çalıştırmam gerekiyor.
Yeni tablolar ile VT' yi tekrar incelemenizi rica ederim.
Kolay gelsin.
bağplantınızı siparişID'sinden değil siparişini içeriğinden almanız gerekiyor. burada önemli olan siparişiniz değil, içeriğidir. yani siparişin verilmiş olması tamam ama ne siparişi verildi, asıl olan konu budur.
misal 13245 numaralı birsiparişiniz var. bu siparişin numarası şu an benim ne kadar etiket, askı vb gideceğini belirleyemez ama 12345 numaralı siparişimin içinde
2 adet Erkek çorabı
3 adet Bayan çorabı
5 adet 3' lü bağ çocuk çorabı var dersem bana gereken barkod, poşet, askı vb malzemelerden ne kadar gerektiği ortaya çıkacaktır. depomda ne kadarı olmalı ortaya çıkacaktır. çıkışlarda ne kadar çıktı ne kadar elimde kaldı belli olacaktır.
bu tablolarda yapmaya çalıştığınız ilişkilendirmeyi form ve sorgularda yapabilirsiniz. her tablo bağımsız çalışır. sorgu ve formlar ile işi götürürsünüz ki ben her projemde bu şekilde yapıyorum.