merhaba hazırladığım formda alt forma başka bir formdaki kritere göre veri yazdırmak istiyorum fakat kodlamada bir hatam var sanırım .
örnekdeki formda yeni kayıt yaparken islemler formundaki islem1 alnının roman olması durumunda; sarf1 formundaki kalem alnının değerinin 1 olmasını sağlamak istiyorum. fakat sub form kullandığımdanmıdır bilmiyorum ama kodu tam uyarlayamadım. yeni kayıt butonu ile kayıt açıp ismini yazıp sonra alttaki işlem formundan işlem1 i roman yapıp kayıt butonuna bastığınızda hatayı görebilirsiniz. bu kodun doğru şekli nasıldır acaba. yardımlarınız için teşekkürler.
sayın kesoka,
öncelikle,aşağıda bağlantısı yazılı konuyu okumanız verimli olacaktır kanısındayım.
Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
(08/10/2015, 13:38)atoz112 yazdı: sayın kesoka,
öncelikle;aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,bu tavsiyeleri dikkate almak sureti ile bu ve sonraki çalışmalarınızdaki kullanım süreçleri nezdinde hem uygulamalarınızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza hem de sonraki zaman süreçlerinde oluşabilecek hata,sorun veya düzeltme ihtiyaçları durumlarında geriye dönük olarak ya da kodlamalar üzerinde düzenlemelerde bulunmak zorunda kalmamaya imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.
UYGULAMA İÇERİĞİNE YÖNELİK TAVSİYELER
(NOT:bu tavsiyeler içerisind euygulamadıklarınızı dikkate alınız lütfen)
1)Lütfen;tablo ve alan adlarında,sorgu ve raporlarda isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.
2)İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.
3)Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.
4)Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.
5)Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.
6)Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.
7) kod sayfanızda,ilk başlangıç satırında; Option Compare Database ifadesinin yerine,Option Explicit ifadesinin yer almasına özen gösteriniz.
Fakat,eğer kodlarınız genelinde;ilk satırında SADECE Option Compare Database ifadesi yazıyorsa veya Olay Yordamları içerisinde On Error Resume Next ifadesi yer alıyorsa;yukarıda yazılı maddelerdeki hataları görme imkanı vermeksizin uygulamanın işleyişte bulunmasına devam eder.
Bu nedenle,ileride çeşitli nitelikte sorunlara veya hatalara maruz kalmamak adına,her zaman uygulamalarınızdaki kod sayfasında ilk satırda Option Explicit ifadesinin yer almasına önem vererek özen göstermeye gayret ediniz. OptionExplicit ifadesinin gerekliliğini belirtmek için,aşağıdaki tanımlamalar yeterli olacaktır kanısındayım.
Option Compare Database (seçenek karşılaştırma);
ikili değer,metin değeri,dize karşılaştırmalarında tanımlı değerlerin karşılaştırmasını yapmak için kullanılır.veritabanının sıralama kodlaması tarafından belirlenir.
Option Explicit (Belirgin seçenek);
uygulamada kullanılmakta olan değişken isimlerinde bir hata söz konusu olduğunda tanımsız bir değişken kullanıldığına dair bu hatayı bildirerek,değişken isimlerinin Dim, Private, Public, ReDim veya Statik deyimi ile doğru tanımlanmasına bir zorunluluk getirir. Böylece,uygulamanın bu hatalardan arınarak sağlıklı çalışmasına imkan sağlar.
Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın atoz tşkler ilginize ve önerilerinize
fakat yaptığınız örnekde per_bilgi_yenikayit formunu açtırarak yapmışsınız. bu işlemi frmSearch açıkken yaptırmam gerekmektedir. yani per_bilgi_yenikayıt formu frmSearch formundaki sub form üzerinde açıkken bu işlemi yaptırmam gerekiyor. kodu buna uyucak hale nasıl getirebiliriz.
sayın kesoka,
öncelikle şu hususları belirtmekte fayda var kanısındayım.
1)
Alıntı:...örnekdeki formda yeni kayıt yaparken...
ifadeniz,yeterince açık olmadığı için ve uygulamanız incelendiğinde de;KAYIT adlı butonun olay yordamında yazılı kod ifadeleriniz incelendiğinde de bu komut içerisine talep ettiğiniz işlemin gerçekleştirilmek istendiği düşünülerek ekli örnek hazırlanmıştır.
taleplerinizde,direkt nokta atış misali hangi formda hangi denetimde hangi işlemlerin olması gerekiyorsa bunları net şekilde beyan etmeye özen gösteriniz.
2)
eğer mesajınız içerisinde bir ALINTI dahil etmek istiyorsanız,lütfen tüm mesajı değil SADECE ilgili olabilecek kısmını konunuza dahil etmeye özen gösteriniz.
ilk fırsatta,gerekli düzenleme tekrar yapılarak konunuza dahil edilecektir.
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın kesoka,
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın kesoka,
uygulamanız ile ilgili olarak,yapılan geçici (üstün körü) inceleme neticesinde;
bu talepleriniz bir ölçüde sağlanır fakat kullanım açısından bakıldığında belki ileride size sorunlara ya da zorluklara maruz bırakma durumlarıyla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.
tam olarak nasıl bir uygulama oluşturmak istediğiniz beyan edebilirseniz ayrıntılara da önem vermek sureti ile,belki katılımcılar tarafından uygulamanızın tablo yapılandırması ve form içeriği oluşturulması üzerine daha verimli ve faydalı paylaşımlarda bulunulmasına da zemin hazırlamış olursunuz.
bu dikkat çekilmek istenen husus SADECE bilgilendirme olması adına yapılmıştır.elbette ki bu yoruma göre tercih ve takdir sizindir.
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.