Tarih ve saatin güncel kalması

1 2
12/02/2016, 21:59

kenan827

Merhaba arkadaşlar eklediğim dosyada Arama Formunda müşteriyi seçip FaturaGiriş Formuna aktarıyorum Müşterinin bilgilerin aktardığım zaman FaturaGiriş Formundaki FaturaTanzimTarihi  ve Saati güncel olsun ilişkisiz olmasın yani yeni faturayı kayıt yaptığımız zaman tarih ve saati de kayıt yapsın.  Metin kutularındaki tarih ve saati değiştirmemize izin versin. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. 
12/02/2016, 22:22

atoz112

sayın kenan827,

talebinize yönelik olarak,örnek uygulamanız incelendiğinde;
FaturaGiris adlı formun üzerindeki FaturaTanzimTarihi ve Saati adlı denetimlerin zaten VARSAYILAN DEĞER satırlarındaki DATE() ve TIME() kodlarından dolayı güncel tarihi ve saati verdiği görülmektedir.

ayrıca,
kendi ilgili alan adları ile VERİ DENETİM KAYNAĞI satırında ilişkili oldukları in de,bu kısımda da bir sorun söz konusu değildir.

tarih değiştirmek için,eğer takvim görselinin çıkmasını istiyorsanız,elle yazmak yerine;tarih denetimini tasarım sayfasında açıp GİRİŞ MASKESİ satırındaki ifadeyi temizlemeniz yeterli.

fakat,sizin buradaki asıl sorun bana göre;arama formundan kayıt seçtiğinizde ilgili firma bilgilerini ana forma getirmemesi (göstermemesi).elbette bunun nedeni,ana formun YÜKLENDİĞİNDE olay yordamına yazdığınız direkt yeni kayıt olarak açılmasını sağlayan kod ifadesi.yeni kayıt olarak açılınca da,doğaldır ki arama formundan kayıt seçmenizin bir anlamı kalmıyor,bilgileri gelmediği için.direkt yazmak zorundasınız o zaman.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
12/02/2016, 22:37

kenan827

Hocam Ana Formdan FaturaTanzimTarihi ve Saati ilişkisiz olarak aşağıdaki kodlarla FaturaBilgisi Tablosuna aktarıyorum. Müşteriye ait satıra değilde bir alt satıra aktarıyor. Kodları yanlış ekledim herhalde.


Kod:
CurrentDb.Execute "insert into FaturaBilgisi (FaturaTanzimTarihi,Saati)" _
 & " select  '" & Me.FaturaTanzimTarihi & "', '" & Saati & "'"
13/02/2016, 17:34

atoz112

Sayın kenan827,

Uygulamanız incelendiğinde;edinilen izlenimler aşağıda belirtilmiştir.

TALEBİNİZ (ya da AMACINIZ)

Fatura detay alt formunda ilgili seçilen Firma / Müşteri bilgileri de fatura üzerinde görünecek şekilde,faturayı kaydetmek ve gerektiğinde çıktısını almak.

YAPILAN İŞLEMLER (HATALAR)

1) (eski uygulama çalışmasında,direkt listeden Firma / Müşteri seçimi vardı fakat son uygulama çalışmasında iptal edildiği ve farklı bir yöntem denendiği gözlendi), Arama adlı form üzerinden Firma / Müşteri seçimi yapılmak sureti ile FaturaGiris adlı ana işlemlerin yürütülmek istendiği formun açılması sağlanmış.

FaturaGiris adlı formun açılması ile,bu formun YÜKLENDİĞİNDE olay yordamına yazılan yeni kayıt satırı oluşturma kodu nedeni ile;Arama formundan Firma / Müşteri seçiminin bir anlamı kalmaksızın (ki,o formun amacı;seçilen Firma / Müşteri bilgilerinin FaturaDetay formuna getirilmek istenmesidir) ilgili ana formun üst kısmında yer alan denetimlerin BOŞ kalmasına neden olunmuş.

2) (Önceki konularınızda birkaç kez anlatımları ve açıklamaları yapılmıştı.tekrarlamakta fayda var),FaturaGiris adlı ana formun KAYIT KAYNAĞI satırlarında FaturaBilgisi tablosuna kayıt işlemi sağlanmış.

FaturaBilgisi tablosuna veri girişi yapıldığı için de,ilgili tabloda gereksiz fazladan aynı (mükerrer kayıt) oluşmasına neden olunmuş.

YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER (NAÇİZANE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ)

1) İster ilk açılışta olmak üzere veyahut da isterse de bir buton yönlendirmesi ile,YENİ KAYIT EKLEME kodu dahil edilir.

2) Akabinde, FaturaGiris adlı ana formun KAYIT KAYNAĞI ve üzerindeki denetimler de dahil olmak üzere ilişkisiz bırakılır.

3) Bu form üzerinde mevcut bulunacak olan Firma / Müşteri seçimini sağlayacak olan Açılan Kutu bırakılır ve bu Açılan Kutu ile yapılan seçim neticesinde Dlookup Fonksiyonu kullanımı ile FaturaBilgisi tablosundan veriler alınarak ilgili denetimlere aktarımı sağlanır.

4) FaturaDetay adlı alt forma Firma /Müşteri bilgisinin ID değerini barındırmak üzere ayrı bir alan açılır ve buna bir de denetim dahil edilir.böylece, FaturaDetay adlı tabloda bu alanın da yer alması sağlanır.

5) Sonuç itibarı ile,hem FaturaBilgisi adlı tabloda fazladan kayıtların yapılması engellenmiş olur hem de FaturaDetay tablosunda geçerli bir kayıt işlemi sağlanmış olur kanısındayım.

Son olarak,tarih ve saat konusunda bir önceki mesajda yazdıklarım yine geçerlidir.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
 
Sonuç itibarı ile,hem FaturaBilgisi adlı tabloda fazladan kayıtların yapılması engellenmiş olur hem de FaturaDetay tablosunda geçerli bir kayıt işlemi sağlanmış olur kanısındayım.

Son olarak,tarih ve saat konusunda bir önceki mesajda yazdıklarım yine geçerlidir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
13/02/2016, 20:14

kenan827

Çok teşekkürler hocam bu değerli açıklamalarınız için
13/02/2016, 20:49

atoz112

sayın kenan827,

3.mesajınızdaki

Alıntı:...aşağıdaki kodlarla FaturaBilgisi Tablosuna aktarıyorum. Müşteriye ait satıra değilde bir alt satıra aktarıyor...

ifadenize yönelik olarak;

eklediğiniz INSERT INTO Sql kodu,istenilen tabloya istenilen verilerin yeni bir kayıt olarak eklenmesini sağlar.

eğer mevcut var olan bir kaydın üzerindeki herhangi bir alan veya alanlardaki verileri yeni veriler ile güncellemek (yenilemek) istiyorsanız UPDATE Sql sorgusu kullanmalısınız.

site arama sayfasında,(çift tırnaklar içerisinde yazmak üzere) "update sorgusu" ya da "güncelleme sorgusu" benzeri ifadeleri yazmak sureti ile edineceğiniz çeşitli içeriklerdeki konularda yer alan bilgileri ve örnekleri inceleyiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
1 2