3 Lü Karmaşık Vardiya

15/09/2024, 00:03

enginbeyy

merhaba hali hazırda vardiya hazırlıyorum ama çok zamanımı alıyor. O yüzden bu işi formüle dökmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz. çok fazla koşul olduğu için bana özel hazırlanmalı aşağıda detaylarını verdiğim vardiya için desteklerinizi beklemekteyim teşekkürler.

21 personel gece sabah akşam vardiyası tumaktadır. her vardiyada 1 amir mutlaka var. gece vardiyasında amir dahil 3 kişi diğer vardiyalar da amir dahil 8 kişi olmalı sabah ve akşam vardiyasında 8 kişi tamamlanamazsa X kullanıyorum buna rağmen tamamlanamazsa Y kullanıyorum. vardiyada kişi sayısı fazla olursa yedek1 yedek2 gibi yazıyorum. vardiya genellikle sabah, akşam, gece döngüsünde oluyor yani bir hafta sabah yazılan sonraki hafta akşam yazılıyor. üç vardiyadaki kişi sayısı aynı olmadığı için bu kural esnetilebiliyor.
personellerin haftalık izin günleri belli. bazende vardiya yapılırken 1 hafta 10 güz izin yazılabiliyor bu durumda vardiya dönebilmeli
6 gün mesai 1 gün izin olmalı. bazı personellerim gecede 6 gün kalmak istemiyor onları 2,3,4 gün gibi gecede tutup sonra akşam vardiyasında devam ettirip 7. günlerinde izin yazıyorum
15/09/2024, 14:29

atoykan

Merhaba Sayın @enginbeyy

Öncelikle sorularınızı lütfen uygun alanda açın. Sorunuz excelde geliştiremediğiniz formül ile ilgili ancak dersler bölümünde açmışsınız, ilgili alana tarafımca taşınmıştır. Sorunuz için örnek çalışma eklenmesi zorunludur zira biz çalışmanızı, işinizi ve kafanızdaki kurguyu bilemeyiz. Doğru ve net cevap alabilmek için örneğinizi eklemeniz, almak istediğiniz sonuçları manuel olarak eklediğiniz sonuç sayfasını içermesine özen göstermeniz gerekmekte. Sorunuz genelinde verilebilecek tek cevap bu tip kompleks işlemleri formüller ile çözmek deveye hendek atlatmak ile eş değerdir, Vba ile çözülebilir ancak kompleks bir çalışmadır ki bu nedenle örneğiniz ile birlikte işleyişi, amacı, kurgulamaya çalıştığınız algoritmayı net olarak ifade etmelisiniz. Aksi takdirde yardımcı olmamız mümkün değil.