Access Toplu Resim Ekleme

07/10/2024, 10:13

XXSl

Merhabalar
Access konusun sıfır tecrübe ve bilgiye sahibim. öğrenme amacı ile basit bir teminat mektubu takibi çalışması yapmayı deneyerek ilerlemeyi planlıyorum alt yapıyı oluşturmak için bazı sorularım olacak ona göre şekillendirme yapmayı düşünüyorum 
* yaklaşık 250 adet teminat mektubum var banka veya firma seçip mektup listesi yanına kutucuk veya buton ile mektubun görüntüsünü görmek istediğimde görmem mümkünmü (resim ekleme var diye biliyorum pdf de eklenebiliyormu , 1 den fazla pdf eklenebiliyormu)
* yaklaşık 250 mektup + yaklaşık 100-150 adet süre uzatım yazısı bulunmakta) toplu bir şekilde mektup bilgileri ile pdfleri iliştilendirmek mümkünmü - eğer mümkünse pdf isimlendirmelerini nasıl yapmalı( mektup numarası vs. )

affınıza sığınarak yukarıda belirttiğim gibi sıfır bilgiye sahip olduğum için bu ve bundan sonraki sorularım biraz anlamsız veya basit gelebilir.
iyi çalışmalar
07/10/2024, 12:00

atoykan

Merhaba Sayın @XXSI
Öncelikle
(07/10/2024, 10:13)XXSl yazdı: Access konusun sıfır tecrübe ve bilgiye sahibim. öğrenme amacı ile basit bir teminat mektubu takibi çalışması yapmayı deneyerek ilerlemeyi planlıyorum alt yapıyı oluşturmak için bazı sorularım olacak ona göre şekillendirme yapmayı düşünüyorum.
Sıfır bilgi iile iş yapılmaz. Teknik olarak Access'in ne olduğunu, çalışma yapısını ve metodları bilmeniz gerekiyor. Access ilişkisel bir veritabanıdır. Bu bağlamda veritabanı mantığını, tablo yapılarını, ilişkileri ve bunları kullanmak için sorgulama tekniklerini teorik olarak öğrenmeli sonrasında pratiğe geçerek denemeler yapmalısınız.

(07/10/2024, 10:13)XXSl yazdı: * yaklaşık 250 adet teminat mektubum var banka veya firma seçip mektup listesi yanına kutucuk veya buton ile mektubun görüntüsünü görmek istediğimde görmem mümkünmü (resim ekleme var diye biliyorum pdf de eklenebiliyormu , 1 den fazla pdf eklenebiliyormu)
Evet form üzerinde web browser denetimi ile veya 3. parti pdf activex denetimleri ile pdf dökümanlarını izleyebilirsiniz. Çok sayıda kayıt için çok pdf dökümanı için işlem yapmanız mümkün.

(07/10/2024, 10:13)XXSl yazdı: * yaklaşık 250 mektup + yaklaşık 100-150 adet süre uzatım yazısı bulunmakta) toplu bir şekilde mektup bilgileri ile pdfleri iliştilendirmek mümkünmü - eğer mümkünse pdf isimlendirmelerini nasıl yapmalı( mektup numarası vs. )
Evet buda mümkün. Güncelleme yazısı ve mektuplarınız ayırmak için ister uygun prefixler isterse buna uygun adlandırmalar yaparak bunları ilişkilerinizde, sorgularınızda kriter olarak kullanabilirsiniz.

Ancak girişte de belirttiğim üzere önce teorik bilgiye sahip olmalı, veri tabanı mimarisi, algoritma, Sql sorgulama ve kodlama nedir incelemeli, bu incelemelere paralel olarak basit çalışmalar ile başlamalı ve Accessin işleyiş mantığını kavramalı ondan sonra planlamanızı yaparak istediğiniz veri tabanı çalışmanızı yapmanızı tavsiye ederim. Zira veri tabanı tasarımı ve uygulama geliştirme işlemleri kervan yolda düzülür mantığı ile değil ciddi bir planlama ve analiz ile yapılır.
07/10/2024, 13:02

XXSl

Hocam
açıkçası şu mantıkla yola çıkmayı planlıyordum
yapmak istediklerimi kafamda tasarlayıp sonrasında bunları nasıl uygulamaya dökülebilirim onları araştırıp uygulamalı ilerlemeyi planlıyordum
o yüzden sizlerin kıymetli tavsiyeleri ve yönlendirmeleri çok önemli 
teşekkür ederim