Mysql İle Versiyon Kontrolü

1 2 3 4 5
11/01/2011, 15:15

life_exciting

Hocam Öncelikle Elinize Sağlık.Çok Teşekkür Ederim.Ancak Aklıma Takılan Bir Şeyi Sormak İstiyorum.Sonraki Kodlar Veriyosun Kontrolündeki İle Aynı Demişsiniz.Yapmam Gereken Herhangi Bİr Nokta Mı Var?
11/01/2011, 17:08

alpeki99

1. mesajda bahsetmiş olduğun versiyon kontrolü örnek dosyam varya. İşte ondaki kodları uygulaman gerekecek. Yalnız sana şunu söyleyebilirim versiyon kontrolü işine çok bulaşma
Konuyu iki dakikada dağıttım yine Versiyon kontrolü uygulamamdaki kodları kendi formuna uyarlayacaksın sadece. Sen uğraş olmazsa ben yine yardımcı olurum.
11/01/2011, 17:15

life_exciting

Evet Hocam Gerçekten Çok Karışık Son Mesajdan Bu Yana Bütün Kodları Ordan Oraya Alıp Durdum Ama Sonuç Tabiki Hüsran Oluyor Evet Hocam İleride Geliştirme Gibi Durum Söz Konusu Olursa ki Olucak Mecburen Tablolarda İşin İçine Giriyor.Kusura Bakmayın Hocam Uğraştırıyorum Sizide.
11/01/2011, 17:49

alpeki99

Aslında temel mantık basit burada. Bana lazım olan iki değer var:

Birincisi kullandığım programın versiyonu. İkincisi ise daha güncel bir versiyonun olup olmadığı.

Önce güncel versiyonu öğrenmem lazım. Bu bilgiyi ya Internet üzerinde bir siteye kaydederim ya da BE üzerinde bir yere kaydederim.

Sonra kullandığım FE dosyanın versiyonunu öğrenmem lazım. Senin uygulamada programın versiyonunu Kullanıcı Giriş formundaki etikette yazılı değerden elde ediyoruz.

Elimde artık FE ve BE kısmında elde edilmiş iki versiyon numarası var. Bundan sonra bu iki numarayı büyük küçük karşılaştırmasına tabi tutacağız. Versiyon numarası x.xx.xx kalıbında kayıtlı olduğundan üç farklı bilgiyi birbiri ile karşılaştırıyoruz. Bunun için Access komutlarından Left, Mid, Right kullanılabilir.

Önce versiyon numarasında yer alan kırmızı bölümleri alıp büyükmü küçükmü karşılaştıracağız. Eğer aynı ise problem yok Mavi kısımları karşılaştıracağız. Mavilerde eşit ise Yeşil bölümleri karşılaştıracağız. Burasıda eşit ise Programın Versiyonu = Güncel Versiyon demektir ve güncellemeye ihtiyaç yoktur. Her üç aşamada eşitlik olmaması ve Güncel Versiyon > Programın Versiyonu ise o halde daha güncel bir versiyon var demektir ve bundan sonra programın FE kısmını güncellemek için gerekli işlemler yapılacak.
11/01/2011, 18:03

life_exciting

O Zaman Tıpkı Güncel Versiyonu İnternetten Karşılaştırıyormuş Gibi Doğrudan DB'den Karşılaştıracak.Yani Programdaki İlgili Alanları Doğrudan Mysql Sunucuya Yönlendirmiş Olacağız.
11/01/2011, 22:16

alpeki99

Evet aynen öyle. Sen BE dosyana yani sunucuda yer alan tablona el ile güncel sürüm numarasını yazacaksın ve Dlookup ile FE açılışta oradan kontrol edeceksin. Bunun dışında örnekte yer alan diğer tüm kodlar aynı.
1 2 3 4 5