AccessTr.neT

Tam Versiyon: açılan kutu içindeki değerler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
formumda açılan kutu yapıp güncelleme sonrası gereken kodları yazdım.Fakat musid kısmında sayılar tek çıkıyor.Çözemedim.Yardımcı olurmusunuz??
Eğer dediğinizden anladığım kadarıyla
sizin arsalar musid ile müsteriler musid arasında benzerlik yok yani biçiml benzerliği yok bunu kontrol edin ya müsteriler gibi yapın yada arsalar daki gibi yapın (biçimini)
Tablolarınızdaki otomatik sayı olan alanları eğer Birincil anahtar yapmazsanız daha sonra görün şöleni Lol

Daha sonra hesaplar, o müşteriye ait arsalar karışsın göreyim sizi Img-grin
o zaman öncelikle her tabloya otomotik sayı yapıp birinci anatar olarak kaydetmeli..
Aslında her tablo için birinci anahtar kullanmadım.Fakat hepsine uygulama yapıcam.Sorun deam ederse tekrar kapınızı çalıcam :=)
taplolarda gerekli değişikliği yaptım fakat formlarda açılan kutudan cari işaretlediğim zaman musid kısmı (121 ve üzeri sayılar olarak biçim ayarlaması yaptım)hala tekli sayı olarak gözüküyor.
örnek : 121 nolu musid arsalar tablosunda 1 olarak gözüküyor.
Sayın atlantis8334

Örnek bir form söyleyin ondan bakayım. Dediğiniz gibi Müşteri ID sini gösteren bir açılan kutu göremedim.

Eğer demek istediğiniz şey : "Açılan kutudan Müşteri Adı - Müşteri ID vs. gibi bilgiler listeliyorum. Seçtiğimin bilgileri gerekli alanlara otomatik olarak doldurulsun" anlamında ise Açılan Kutunun "Güncelleştirme Sonrasında" olayına bir kod yazıp bilgileri diğer kutulara aktarabilirsiniz.

Ek Not :
** Kronik hatalar devam ediyor. Tablo isimlerini Türkçe karakter kullanmaya devam ediyorsunuz.
** Musid alanını Otomatik sayı ve Birincil anahtar olarak atamışsınız çok güzel olmuş. Ancak neden alan adının başına 12 koymak istediğinizi anlayamadım. Etkisi olmayacaktır hatta çok sayıda kayıt girdiğiniz zaman problem dahi teşkil edebilecektir.