AccessTr.neT

Tam Versiyon: Raporlamada Takıldım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar öncelikle Access programlamada yeniyim ve geliştirmek için firmaya gider gelir takibi veritabanı oluşturdum. Veritabanını aşağıdan indirebilirsiniz.

Raporlamada kısmında firmalara göre toplam gider gelir ve karı hesaplattım. İstediğim başka bir rapor ise belirlediğim Ay ve yıla ait (ay ve yılı kendim seçmeli olacak) firmaların gelir kalemlerini gider kalemlerini ve karlarını firma grupları altında gömek istiyorum. Eğer açıklayamadıysam lütfen söyleyin. Şimdiden teşekkürler Img-grin)
Merhaba
Almak istediğin rapor için bir sorgu oluşturup.
Sorgunun Tarih kısmına koşul olarak: Between [Tarih1] And [Tarih2] yazsan olmuyor mu?
Ozaman iki tarih arası sorgulamış olursun diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
bunu denedim fakat gider kalemleri ile gelir kalemlerinin tarihleri farklı, between kullandığım zaman hem gider kalemleri hemde gelir kalemleri için aynı kodu yazmam gerekiyor, yazıyorum bu sefer üst üste hepsini topluyor. aynı firmaya o tarihte 3 gelir 1 gider varsa giderleri 3 tane yapıp topluyor. Şimdi söylediğinde inceledim aslında bu problem kar hesabı sorgusunda da mevcut önce onu çözmek gerek; aşağıya resmini koydum,, yardım için teşekkürler Img-grin)

[Resim: accsees.png]
[Resim: acccc2.png]
ilişkilendirme yönü kullanmayı unutuyorsunuz.
Tavsiye için teşekkürler Img-grin) dediğinizide denedim banada mantıklı geldi fakat sonuç yine değişmedi gibi Img-cray( aşağıda resmi ekledim,, ilgilenen arkadaşlar çok teşekkür ederim...

[Resim: aaaaaagt.png]
[Resim: bbbbbbbbc.png]

ToplamGelir
ToplamGider
ToplamKar

ekteki örnekte sorgularını kontrol ediniz.
Sayfalar: 1 2