AccessTr.neT

Tam Versiyon: eski alt formu yeni bir formda kullanmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba arkadaşlar,
ekte de göreceğiniz gibi daha önce aynı iki tablo arasında veri akışını sağlamak için kullandığım formlar mevcut.Fakat müşteriler formuna siparişler alt formunu eklediğimde karşıma bir sorun çıkıyor.
sihirbaz bana 2 seçenek soruyor, 1. seçenekte anahtar adlarını yani sipariş nolarımı bağlama, 2. seçenekte diğer ilişkili alanlarımı bağlama.

1. seçeneği seçtiğimde, müşteriler tablosuyla ilişkili verilerimi siparişler formunda görebiliyorum.fakat yeni veri girmek istediğimde ilişkilendirilmiş alanları birbirine aktarmıyor.(ekteki örnekte bu seçilidir)
2.seçeneği seçtiğimde,yeni veri girişi yaparken ilişkili alanları birbirne aktarıyor o konuda sorun yok fakat müşterilere ait bilgilerimi değiştirirken buna bağlı sipariş değerlerini göremiyorum.yani bir başka değişle siparişler tablosunda bulunan verilerin hiçbirini göremiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Tşkler.
Olayın mantığının ortaya konulması açısından görselliği ikinci planda kalan bir örnek eklenmiştir. İnceleyiniz lütfen.
tşşkür ederim karakartal ama bu örneğin benimkinden işlevsel açıdan hiçbir farkı yok.ilişkilendirdiğim alanları birbirine aktarmıyor.örneği yukarıda ürün adını giriyorum aşağıya kopyalamıyor.
Pardon olayı ben yanlış anlamışım. Bakıyorum.
Sihirbazın önerdiği şekilde Üst ve alt formları bağlayın

master = MUSTERIID
CHİLD = SIPARISMUSTERI_ID

Alt formdaki bağlantıyı sağlayan ID alanının ( SPARISMUSTERI_ID)
varsayılan değerine

Forms!anaform!MUSTERI_ID .... yazın

2003 çalıştığım için örneği göremeden yazdım

Sanırım istediğiniz böyle bir şey, ancak ben sadece üç alan için hazırladım. Örneğin t_Ürün isimli tablonuz olmadığından ürün adı alanını aktarma yapması için kodu yazmadım, sizdiğerlerine göre uyarlayabilirsiniz. EKLE isimli düğmeyi deneyiniz.
Sayfalar: 1 2