AccessTr.neT

Tam Versiyon: form üzerinden filtreleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese iyi çalışmalar.

Access de oluşturduğum form üzerinden filtreleme yapmak ve filtrelenen verilerden rapor almak istiyorum. Filtrelemeyi seçenek grubu ile yapmak ve seçenek grubunda belirlediğim tercihe göre form üzerindeki arama kutularıyla da seçimi daraltmak istiyorum. Seçenek grubunda 3 seçenek mevcut. 1. "Hepsi" kayıtların tamamını gösterecek (yani aşağıdaki listede tüm kayıtlar görünecek). 2. "Ambar yedekleri" "SIP_NO" alanı "000000000" olanları gösterecek. 3. seçenek "Siparişler" "SIP_NO" alanı "000000000" olmayanları gösterecek. Form üzerindeki listede istediğim filtrelemeyi yapabildim ama raporu sorgudan alıyorum. Seçenek grubu ile sorgu üzerinden nasıl süzdürebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dosyanın sade halini konuya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.
Sn. nekeba merhaba;

Seçim tuşları için gerekli kodlar yazılmıştır. Kontrol edebilirmisiniz.


Private Sub secim_grubu_AfterUpdate()
If (Me.secim_grubu.Value = 1) Then
Me.TBSIPNO.Value = Null
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 2) Then
Me.TBSIPNO.Value = "000000000"
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 3) Then
Me.TBSIPNO.Value = "Null"
End If
End Sub
Kolay gelsin.
Teşekkürler sayın schworse. Kodlar işime yaradı. Sorunu çözdüm.
Konuyla alakasız ama bir soru daha sormak istiyorum. Kullandığım tabloda "parca_id" adında otomatik sayı alanı var ve bu alan anahtar sütun olarak ayarlı. Girilen her kayıtta sayı otomatik artıyordu ama bugün biraz saçmaladı. Var olan sayıları tekrar vermeye başladı ve anahtar sütun olduğu için de girilen kayıtları eklemeyip hata verdi. 20 bin kadar kayıt var ve daha önceki "parca_id" leri sorgularımda kullandığım için alanı kaldırıp tekrar ekleyemiyorum. Sebep ne olabilir. Tablo alan özelliklerinde alan boyutu "uzun tamsayı", yinelenen değerler "artan", sıralı "evet-yineleme yok" olarak ayarlı. Şimdiden teşekkürler.
Sn. nekeba merhaba;

Bahsetmiş olduğunuz durum ile ilgili hiç örneğine rastlamadım anahtar sutun demek zaten eşsiz demektir. eşsiz olan bir sütunda yineleme istesenizde yapamazsınız zaten. Yinelenmiş olan örneğinizi ekleyebilirseniz bizde inceliyelim.

Ben otomatik sayı ile belirlediğim bir çok iş yapıyorum yaklaşık 4 yıldır kullandığım bir programım var 200.000 ID'de şuan hiç daha yineleme yapmadı fakat esc tuşunu engellemeden önce silinen kayıtlar oluyordu onun dışında bir sorun olmadı.

Örneğinizi bekliyoruz.

Kolay gelsin.

Tabloda toplamda 20462 kayıt olmuş ama benim yeni eklediğim kayıtlarda 19964 den itibaren tekrar otomatik sayı vermeye başlamıştı. 19964 den sonraki kayıtlar var olduğu için her eklenen kayıtta tekrarlama hatası verdi. bende aradaki kayıtları tek tek elle girerek (20463'e kadar) durumu düzelttim. Artık yeni girilen kayıtlar 20463 ten devam ettiği için çakışma olmuyor. Ama yinede isterseniz dosyayı ekleyebilirim eski haliyle.
Sayfalar: 1 2