AccessTr.neT

Tam Versiyon: Text boxta toplama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Formuma textboxlar koydum. Textboxa girilen sayıları toplam textboxında toplam şeklinde yazdırmak istiyorum. Ama başaramadım. Yadrımcı olursanız sevinirim.
Örneğinizi eklerseniz yardımcı olabiliriz.
Formda 1. kat 2. kat ve diğer katlar yer alıyor. Bu kat numaralarının altına girilecek ürün rakamları toplamda gösterecek ve ekle deyince listbox'a ekliyecek.Bu ikinci çalışmam formdaki dersleri takip ederek kodları yazdım ama hep hata verdi birincisinde.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...
Toplam kutusunun özelliklerini açın. Veri sekmesinde ilk sırada yer alan Denetim Kaynağı kısmına :


=Kutu1+Kutu2+....+Kutux

diyebilirsiniz. Formunuz herhangi bir tabloya bağlı olmadığı için toplama, liste kutusuna yazdırma vb. işlemler geçici olacaktır.

Ayrıca metin kutularını ActiveX olarak eklemenizin özel bir sebebi var mı?
Activex olduğunundan çokta haberdar değilim Img-grin
Bana bir sorun çıkartırmı???
Ekleme alanında gördüğüm kutu olarak kullanabilirim diye onu ekledim bir amaç dahilinde değil yani...
List box'ı 3 kolonlu yapıp ekle deyince poz no , poz açıklaması ve adet toplamını list box a ekliyecem ama başaramadım.Bir el atabilirmisin.Ekle butonun olayına yazıyorum ama hata veriyor.
Örneğiniz üzerinde değişiklikler yaparak bu hale getirdim. Umarım işinize yarar. İnceleyip geri dönüş yaparsanız memnun oluruz.
Not:
Sorgu ile ekleme yolunu anlayabilmeniz için böyle yapılmıştır, aksi halde doğrudan kod ile de ekleme yapabilirdik. Ayrıca katlar ile kayıtları takip edeceğiniz bir tablo eklendi.
Sayfalar: 1 2