AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste Kutusunda Yazan Kaydı Bulmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar,
Eklediğim, Programın basit bir hali. Asıl program daha büyük ama güvenlik dolayısıyla internete bağlı bilgisayarlarda CD ve flash disk çalışmadığından yükleme yapamıyorum. Onun için özür dilerim. Problemim, Liste kutusundaki isime tıkladığım zaman o kaydın bulunmaması. İlgilenen arkadaşlar olursa çok sevinirim. Aynı zamanda ne yaptığınıda kısaca anlatırsa benim gibi bir çok arkadaşın büyük bir problemini halletmiş olacaktır. Örneklere baktım ama nedense o kısmını çözemedim. Konu ile ilgili bir arkadaş anlatmıştı öyle hatırlıyorum. Ama kaç gündür aramama rağmen o anlatımı bir türlü bulamadım. İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Lütfen kodları inceleyin, zaten oradan anlayacaksınız.
Private Sub Liste1_AfterUpdate()
' Denetime uyan kaydı bul.
Dim rs As Object

Set rs = Me.Recordset.Clone
rs.FindFirst "[tc kimlik] = '" & Me![Liste1] & "'"
If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub
BlackEagle hocama ek olarak da arama kutunuzda ki hata vardı ada göre aktif olarak arama özelliğini düzelttim
BlackEagle ve Eerkut Hocam,

İkinizede sonsuz teşekkür ederim. Problemimi çözdüm. Bağzı anlamadığım yerler oldu ama birebir yapınca işimi hallettim. En kısa zamanda bunun nasıl yapıldığını bilmem ve öğrenmem gerek diye düşünüyorum. Ayrıca Erkut hocam Arama kutusundaki hata öyle kalsa gelecekte bir sorun çıkarır mı?
siz nasıl isterseniz sayın mazhartaktak sonuç olarak program sizin ama bu alandaki aksaklık listelemede sorun yaşatabilir.