AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ürün Kaydı Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ürün kaydı yaparken belli bir adetten sonra bir hata veriyor tedarikci tablosu ve ürün.-ıd eşleştirmesi yok diyor. Çözmeme yardımcı olurmusunuz
İlişkilendirmeleriniz büyük ölçüde hatalı. Örneğin Ürünler formunuzu açın, buradaki kayıt kaynağınızı açın. Mevcut Sql cümlesini tasarımda açtığınızda var olan ilişkilerden SIPARIS AYRINTI ile URUNLER tablonuz arasındaki ilişki doğru, ancak URUNLER ile TEDARIKCILER arasındaki hatalı. Nedenmi? Çünkü burada yer alan 1. tablonuz TEDARIKCILER ise, URUNLER tablonuzda tedarikçiler ile ilişkilendireceğiniz bir yeni alan oluşturmalı ve buradan bağlantıyı sağlamalısınız. Her ikisininde sahip oldukları TEDARIKCI_ID ve URUN_ID alanları otomatik sayıdır ve benzersizdir. Dolayısı ile ikisi arasında bir ilişki olmamalıdır. Diğerlerini de bu doğrultuda gözden geçiriniz.
Siparişler sekmesi sorun oluyor. Programdaki işleyiş ve mantığı bilemediğim için çok bir şey diyemeyeceğim ancak siparişleri gösterirken farklı bir yöntem seçebilirsiniz.
Sayın BlackEagle ve alpeki99
Biraz kurgudan bahsetsem bana ilişki yolları hakkında bilgi verirmisiniz. Bu çalışmanın herhalde yenisini yapsam daha az sorunlamı karşılaşırım. Yolumu artık kaybettim bir yön belirlerseniz sevinirim.
Saygılarımla
En öncelikli işiniz tabloları ve bu tabloların arasındaki ilişkiyi kağıda dökmek. Daha sonra gerekli tablo ve alanları oluşturduktan sonra ilişkilendirmeyi yapın. Sistemin nasıl işlediğini (yani işinizde) anlatan bir yazı yazın. Biz inceleyelim gerekli uyarıları/tavsiyeleri yapalım. En çok kafa patlatacağınız şey kağıda dökmek olsun.
Sayın alpeki99
Ekte sorunlarımı yapamak istediğimi biraz anlatmaya çalıştım
Saygılarımla