AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bir Veritabanı Oluşumu İçin Yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar, Microsoft Access 2010 ile Üretim Planlama ve Takip aşamalarını kapsayan bir veritabanı oluşturmaya çalışıyorum. Ancak tıkandığım bazı noktalar var ve bunları aşağıda soru olarak sizlere sormak istiyorum, ilgilenir ve cevaplarsanız sevinirim. Dosya da ekte yer alacaktır.

SORULAR:
1-) Siparişler tablosunda Firma_ID seçince; sadece o firmanın İlgili Kişileri, IlgiliKisi alanındaki (Arama Sihirbazı veri türü ile oluşturulan) liste kutusunda nasıl gözükür?
2-)Siparişler tablosunda Termin Tarihi, Sipariş Tarihinin 15 gün sonrası olarak otomatikman nasıl yazdırılır? Güncelleştirme sorgusu ile yaptım, ancak daha pratik bir yolu var mı?
3-) Sipariş Detayı tablosunda Sevk Adresi, Siparişler tablosundaki Firma_ID’ye göre otomatik olarak nasıl yazdırılır?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Sayın ilker-aslı, örnek dosyanızda sadece tablolar var. Eğer yanlışlıkla eklenmediyse bu şekilde kullanım Access'in mantığına aykırı. Tablolar sadece verileri depolamak içindir. Bu bilgiler ile yapılacak kayıt arama, güncelleme, ekleme, silme vb. işler için formları kullanmalısınız. Formlarda bahsetmiş olduğunuz şeyler için hazır sihirbazlar mevcut zaten.
Teşekkür ederim. Dediğiniz doğru, ama ben de biraz farklı bir yolla form oluşturma işine girmeden ve mümkün mertebe az form, hatta mümkün mertebe az veritabanı nesnesi ile bunları nasıl yapabilirim sorusuna cevap arıyorum aslında. Tablolar üzerinde halledebilirsem, formları belli başlı şeyler için kurmak niyetindeyim.
Örnek olarak şöyle anlatayım o zaman. 1. sorunuzda liste kutusunda göstemek istemişsiniz. Liste kutuları ise formlarda kullanılabilir tablolarda değil. 2. sorunuzda ise tarihe göre zaman hesaplayıp bunu yine tabloya kaydediyorsunuz. Bu olacak bir iş ancak tercih edilecek bir iş değil. Bu işlemi yine form üzerinde yaparsınız. Tablodan Termin Tarihini silin. Form üzerinde Sipariş Tarihi var nasılsa Formda da bir metin kutusu veya etikette Sipariş Tarihinin xx gün sonrasını gösterebilirsiniz. Zaten elde edebileceğiniz bir değer için tablo alanı ve performansını kaybetmezsiniz. 3. sorunuz ilişkilendirme sayesinde otomatik olarak yapılacaktır. Formda firmayı seçince kayıtları gelecek. Kayıdı seçip yazdıracaksınız.

Maceraya atılmamanızı tavsiye ederim Img-grin
Sayın Alpeki99,
Çok olmazsam sizden bir şey rica edebilir miyim? Ekte yer alan dosyamı, yapmak istediğim şeylere göre çözümleriyle siz hazır hale getirir misiniz? Benim kafam iyice durdu bugün ve sizin yaptıklarınızdan incelersem belki daha iyi anlarım.
Eğer baştan ben yapacak olursam öğrenmeniz daha zor olur. Siz adım adım ilerleyin ve sorularınızı o şekilde sorun. Öncelikli olarak video dersler kategorisini incelemenizi öneririm. Temel bilgileri edinirseniz çok daha hızlı ilerleriz.
Sayfalar: 1 2 3