AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formları Ayırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar ben bi program buldum ve kendime göre düzenledim.tek bir sorunum kaldı 2 tane sayfa var teslim edilenler teslim edilmeyenler diye.teslim ettiklerimde etmediklerimde gözüküyo.cihazı teslim ediyorum teslim edilmişlere gidiyor fakat teslim edilmemişlerdede duruyo.nasıl düzeltebilirim.dosya ek olarak eklenmiştir.


Ek Dosyalar
 servistakip.rar(219.64 KB)
Çalışmanızda tek bir tablo var ve herşey o tabloya kayıtlı. Hiç de iyi bir çalışmayı düzenlememişsiniz. Keşke daha profesyonel bir örnek üzerine kursaydınız binanızı. Sonuç olarak teslim edilme işlemi sırasında bir alanın işaretlenmesi gerekiyor. Bu genelde teslim onayı adıyla bir onay kutusu olabilir veya teslim tarihi alanına veri girilmesine bakılabilir. Bu alanların hangileri olduğunu aramayayım çünkü tablonuz öylşe karmaşık yapılmış ki içinde insan kaybolur. Siz bana teslim işlemi nereden yapılyor, neye göre teslim edilenleri ayırabiliriz onu söyleyin. Ben yine de örneğinizdeki tslim bölümünde teslimeden varsa ve yoksa olarak sorgunuzu düzenledim. Bunun için alan bilgisi "is null" ve "is not null" durumuna göre filtrelendi. Ama bu iyi bir yöntem değildir. Teslim işi için bir onayt kutusu koyulabilir. İnceleyin de konuşalım.

Ek Dosyalar
 servistakip_demiral.rar(162.64 KB)
Teslimat bilgilerine göre iadeedilenler ve iadeedilmeyenler sorgularını yeniden düzenledim. Gerisini kendiniz tamamlarsınız.

Ek Dosyalar
 servistakip.rar(217.62 KB)


Pardon, mehmet hocamın cevabını görmemiştim Img-grin
açıkca söylemek gerekirse cok aradım taradın istediğim tarzda bulamadım bulduklarımında bazılarını değiştirdim olmadı yapamadım çok boğştum kendim yapmak içinde ama unutmuşum herşeyi.teslimetmek için en sondaki cihaz iade kısmı var ordan kaydet butonuna basıp F5 yapınca listeden kalkıyor şimdi.ben anlamadığım için bi rica olarak nasıl yapılıyor söylermisiniz.benm istediğim şu 2 tane secenek olsun bi yrede teslim edildi yada teslim edilmedi diye.
Yapılan örnekler işinizi görmedi mi? 2 tane seçenek olsun falan demişsiniz, tam anlayamadım. Biraz daha açık anlatır mısınız?