16/02/2012, 12:31
Merhaba arkadaşlar ,
Platform = Access 2003
db adı = DENEMEDB
Tablolar = C_TABLO , S_TABLO
çalışmanın yapısı şöyle,
C_TABLO da "cevap1" alanında bir adet "cevap" bilgisi var ve bu cevaba ait S_TABLO da "S1A, S1B, S1C, S1D" alanlarında 4 tane sorusu var.
örneğin;
cevap1 = ANKARA
S1A = Turkiyenin baskenti ?
S1B = 06 Plakali ilimiz
S1C = Anitkabir nerdedir?
S1D = seymenler nerede yasar?
--------------------
ne yapmak istediğime gelince ;
1 - C_TABLO tablosunda C_ID alanı ile , S_TABLO tablosunda S_ID alanlarını ilişkilendirmek,
2 - C_TABLO daki ANKARA cevabına ait olan ID iyi sorgulamada ve veri girişlerinde kullandığımda S_TABLO daki ilgili 4 adet soru ile eşleşmesini istiyorum,
örneğin: ANKARA cevabının C_ID sini sorgulamak istediğimde ona ait olan dört sorununda gelmesi gibi.
3 - C_TABLO tablosuna ait forum da cevap bilgisi girerken soru tablosunun formunu açmadan o cevaba ait 4 tane soru girip soru tablosuna kayıt ettirmek.
4 - her iki tabloyada ilgili alanlara Excel de hazırlanmış verileri çekmek istiyorum.
umarım sorularım anlaşılır olmuştur.
veritabanı ektedir.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
dosya link:
Platform = Access 2003
db adı = DENEMEDB
Tablolar = C_TABLO , S_TABLO
çalışmanın yapısı şöyle,
C_TABLO da "cevap1" alanında bir adet "cevap" bilgisi var ve bu cevaba ait S_TABLO da "S1A, S1B, S1C, S1D" alanlarında 4 tane sorusu var.
örneğin;
cevap1 = ANKARA
S1A = Turkiyenin baskenti ?
S1B = 06 Plakali ilimiz
S1C = Anitkabir nerdedir?
S1D = seymenler nerede yasar?
--------------------
ne yapmak istediğime gelince ;
1 - C_TABLO tablosunda C_ID alanı ile , S_TABLO tablosunda S_ID alanlarını ilişkilendirmek,
2 - C_TABLO daki ANKARA cevabına ait olan ID iyi sorgulamada ve veri girişlerinde kullandığımda S_TABLO daki ilgili 4 adet soru ile eşleşmesini istiyorum,
örneğin: ANKARA cevabının C_ID sini sorgulamak istediğimde ona ait olan dört sorununda gelmesi gibi.
3 - C_TABLO tablosuna ait forum da cevap bilgisi girerken soru tablosunun formunu açmadan o cevaba ait 4 tane soru girip soru tablosuna kayıt ettirmek.
4 - her iki tabloyada ilgili alanlara Excel de hazırlanmış verileri çekmek istiyorum.
umarım sorularım anlaşılır olmuştur.
veritabanı ektedir.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
dosya link: