AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kullanıcı isminin veri tabanına otımatik kaydedilmesi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar
Ekte yeralan çalışmamda kullanıcı adını seçip şifreyi doğru yazarak programa giren kullanıcının isminin formumdaki helpdesk personeli metin kurtusna otomatik gelmesi ve bu kullanıcının açtığı her kayıt için sabit kalmasını istiyorum tabi buradaki isim veri tabanımdada helpdesk personeli sütununa otomatik kaydedilecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şifre ahmet kullanıcısı için 3 diğer kullanıcılar için 123456 dır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
 son durum.zip(943.97 KB)
Çalışma bana ait bir açlışmadır ve zaten özgün çalışmamda bunu yapmıştım. Bunun için bir modülde global değişkenler tanımlayıp bunlara şifre ekranında değerler -isimler- aktarmış ve programın herhangi bir yerinde kullanılmasını göstermiştim. Bence siz örneğimi tekrar inceleyin. Bu arada programın herhangibir yerinde bir metin kutusuna

me.metinkutusu = kullaniciadiD

şeklinde aktif kullanıcı adını kullanabilirsiniz.
Evet Mehmet hocam açılış formunu sizin örneğinizden aldım.Dediğiniz gibi yapıyorum ancak ne formdaki metin kutuma kullanıcı adı geliyor nede veri tabanımdaki helpdesk sütununa metin kutsununda Ad # hatası veriyor.örneğimde yapmanızı istesem .Yardımlarınız için teşekkürler.
Bakıyorum hemen. Bilgi vereceğim size.
Çalışmanızdaki söz konusu form üzerine bir metin kutusu koydum ve açılış olayına da me. metinkutusu= kullaniciadiD yazdım. Sorunsuz olarak kullanıcı adını değişkenden getirdi. Fakat sizin IDHelpes alanındaki Helpdestek personeli verisi tabloda "sayı" olarak oluşturulduğu için ve ilişkilendirildiği için hata veriyor. Önce tablonuzu ve ilişkilerinizi düzeltiniz. Eğer bir açılan kutu içerisine kod ile veri yollayacaksanız öncelikle sütun biçiminde olan ve tablo alanına sayıları Id olarak kaydeden yapıdan vazgeçmelisiniz. Doğru bir yöntem olmakla birlikte bizim yapmak istediğimiz iş için uygun yapı değildir. Kolay gelsin.
Bir başka yöntem olarak -daha uzun ve kulağı tersten göstermek gibi olacak ama- değişkeni de sayısal veri olarak almak mümkün olabilir. Bunun için logon ekranındaki değişkene atanan "kullanıcı adı" bilgisini "kullanıcı id" olarak tasarlamak gerekir. Eğer o şekilde yapılırsa sorunsuz olarak bu alana "sayı" değeri yollanabilir. Denemeniz lazım.
Sayfalar: 1 2