22/03/2012, 22:48
Merhaba arkadaşlar. Stok takip mantığını anlamak için denemeler yapıyorum fakat ekte göreceğiniz üzre bir mantık hatası yapıyorum ama çözemedim.
Ekte; giris ve cikis adında iki tablo var. Sorularım şunlardır.
giriş tablosunda a,b,c,d,e adında 5 tane ürün ve adetlerini ekledim.
çıkışa ise a ve b yi çıktım. bunların toplamlarını almak istiyorum fakat;
Sorgu1 e baktığınızda, giris tablosunda c,d,e değerleri olmasına rağmen Sorgu1 de bu veriler gelmiyor.
Yine sorgu1 de çıkış tablomda b kodlu üründen 3 adet çıkmama rağmen sonuç 9 olarak gözüküyor. Buradaki mantık hatam ile ilgili öğretici bilgi veirrseniz sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle.
Edit: Sorguda giriş topla olarak, çıkış ise gurupla olarak ayarlandığı zaman sanki sorun düzelmiş olarak gibi gözüküyor fakat tam olarak bunun mantığını anlamadım ve doğru bir işlem mi yapıyorum acaba ?
Ekte; giris ve cikis adında iki tablo var. Sorularım şunlardır.
giriş tablosunda a,b,c,d,e adında 5 tane ürün ve adetlerini ekledim.
çıkışa ise a ve b yi çıktım. bunların toplamlarını almak istiyorum fakat;
Sorgu1 e baktığınızda, giris tablosunda c,d,e değerleri olmasına rağmen Sorgu1 de bu veriler gelmiyor.
Yine sorgu1 de çıkış tablomda b kodlu üründen 3 adet çıkmama rağmen sonuç 9 olarak gözüküyor. Buradaki mantık hatam ile ilgili öğretici bilgi veirrseniz sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle.
Edit: Sorguda giriş topla olarak, çıkış ise gurupla olarak ayarlandığı zaman sanki sorun düzelmiş olarak gibi gözüküyor fakat tam olarak bunun mantığını anlamadım ve doğru bir işlem mi yapıyorum acaba ?