AccessTr.neT

Tam Versiyon: Program güncellemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Dağıtımını yaptığımız programımızı daha sonra internet üzerinden güncellemek mümkünmü? Eğer mümkünse nasıl bir yol izlemek gerekiyor ?
Elbette mümkün. Bununla ilgili Sayın Adminimiz Sledgeab'ın Polsoft uygulamasında versiyon kontrolu kısmını inceleyin. Bununla ilgili mesela ben şöyle bir yöntem izliyorum:

1- Önce bir web sayfası hazırlıyoruz. İçinde sadece Program adı ve versiyon numarası olan bir tablo var. Benim örneğimde programı kullananlara mesaj yazma da mevcut. Mesela http://mdsoft.mine.nu/update.htm sayfasında bu hizmetin web sayfası tarafını görebilirsiniz.

2- Kullanıcı programı açınca Access Browser üzerinden bu sayfadaki gerekli bölüm alınarak bir form üzerine getiriliyor. Buna karşılık program içinde versiyon numarası yazılan bir tablodan veya formdan da aktif programın versiyon numarası getiriliyor. İkisi birbirleriyle karşılaştırıldığında

Kod:
if webno <> versionno then
msgbox "Yeni versiyon çıktı.. Güncelleyiniz"
else
end if

ile durum kontrol edilir. İstenirse mesajbox yerine link verilerek yeni versiyonun indirilmesi de sağlanabilir.

Kolay gelsin.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Önemli bir sorunumu halletmemi sağladınız. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Yardımcı olabildiğim için memnun oldum. Lütfen aşağıdaki notu okuyunuz ve bundan sonraki soru tercihlerinizde dikkate alınız.
Bundan sonraki sorularımda bu uyarıyı dikkate alacağım. Acil yanıt alma isteği nedeniyle bencilce davranarak farklı yerlere aynı soruyu göderdim.Yaptığım bu hoş olmayan davranıştan ötürü özür dilerim. Verdiğiniz yanıt ve yaptığınız uyarı için teşekkürler. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Ben de konuya cevap yazmadaki hızınız ve hassasiyetinize teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2 3