AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access Programı Fikir Alma?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar bir program yapmaya başlıcamda sizinde fikirlerinizi alıyım dedim yardımcı olursanız sevinirim .ben şimdi bit tane texttil firmasına hesap programı yapıcam.aslında firmanın bu frograma ihticayı yok exceldede işlerini görüyolar ama Excel istedikleri resim boyutunu kabul etmeyince birde girilin veri binlerce olacağı için excellin buna yetmiyeceğini düşündükleri iiçin accessde yapmaya karar vermişler.
ben şimdi şöle yapmak istiyorum.bilindiği üzere bir kumaş alındığı zman bir çok işleme tabi tutuluyor boya olsun ,kesim olsun.temizleme olsun.bunların hep belli fiyat bedelleri var bunların fiyat bedelleri tabloda yazılıyo olcak tabi ben bunun formunu yaptığımda bu forM üzerinden ben bunlarla bazı toplamlar alcam işlemler yapıcam.(BURAYA DİKKAT).
İŞTE ASIL TAKILDIĞIM YER BEN ŞİMDİ TABLOMA BÖLE 1000 TANE KAYIT GİRDİM DÜŞÜNELİM .SONRA RAMAZAN BEY BANA DEDİKİ KÜBRA BEN BÜTÜN MALLARIN BOYA MİKTARINDA &30 ARTTIRMA YAPTIM.İŞTE BEN BU BİN KAYDIN TEK TEK DEĞİLDE AYNI ANDA BOYA MİKTARLARINDA &30 ARTTIRMA NASIL YAPABİLİRİM TABİ BU KESİM VE DİĞER ALANLAR İÇİNDE GEÇERLİ OLCAK.YUKARDA DİKKAT DEMİŞTİM .BEN ŞİMDİ ESKİ BOYA MİKTARINA GÖRE BİR TOPLAM ALDIRMIŞIM.ŞİMDİ BOYA MİKTYARINI DEĞİŞTİRDİĞİMDE MESELA 1000 KAYDIN O ZAMAN BU ALDIRDIĞIM ALT TOPLAMLARINDA DEĞİŞMESİ GEREKİYOR MUHTEMELEN .
BEN ŞİMDİ BİR TANE ANAFORM YAPMAK İSTİYORUM BO FORM ÜZERİNDE BOYA TETTİ ,KESİM TEXTTİ....VS.BEN BOYA'YA %30 DEDEĞİMDE BU ANLATTIĞIM İŞLEMİ YAPSIN.BÖLE BİŞEY YAPABİLİRMİYİM.OLURM.BU ARAMA İŞİNİ NASIL YAPABİLİRİM .ŞİMDİDEN ZAMAN AYIRIP OKUDUĞUNUZ İÇİNDE ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Tekstil projeleri çok zor projelerdir.
Hele işin içine boyahane ve pastal giriyorsa...
Sipariş anından itibaren ele alınması gereken uzun soluklu projeler haline gelirler.
Hele konfeksiyon da varsa içinden çıkılmaz bir hale gelmeleri işten bile değildir.
Karamsar konuştum galiba biraz ama neyin içine girdiğinizi anlatmak istedim Img-grin

Sorunuza gelirsek;
Eski üretimlerin bu değişimden etkilenmemesi gerekiyor. Size tavsiyem recete oluşturmanızdır.
Kullanılan hammadde oranlarını bu recetede tutun. % değerleriyle.
Kullanıldığı andaki fiyatlarını da maliyet tablosunda tutun. Ana fiyatlar değiştiğinde geçen seneki maliyet hesapları etkilenmemiş olur. Hem bu tabloyla 1000 metrelik bir kumaşta harcanacak olan hammadde miktarlarını da kolayca hesaplayabilmiş olursunuz. Ön maliyet istenirse ki istenecektir elinizde hazır olmuş olur.

Daha tam gelmemişsiniz ama tekstil diyorsanız daha da zor olanı kullanılan ebatlar olcaktır.Bu da dinamik tablo yapısına ihtiyacınız var demektir ki tasarlaması,kullanması baya bir zordur.
şöle birşey hatırlıyorum eğer doğruysa exceli Access içerisinde kullanabiliyormuyduk.
birşeyler yaptım ön hazırlık olarak ayvaş yavaş mesela tabloda 4 tane kayıt var ben bunların boya oranını &30 attırcam hepsini aynı anda.bunuda tablo bir alanındaki texte yazdığımda gerçekleşmesini istiyorum.nasıl bir kos satırı yazmam gerek acaba.örnek aşğıda
örnek
Dosyanızı incelediğim kadarıyla siz zaten tüm işleri tek tablo üzerinden takip ediyorsunuz. Siz herhangi bir ürünün fiyatını %30 arttırmak isterseniz yeni eklediğiniz ürünün fiyatını %30 fazlasıyla yazabilirsiniz. Sonuç itibari ile geçmişte olan kayıtlarda da bir değişiklik yapmamış olacaksınız.

İşin daha verimli olan türü sayın bilgisayarcının dediği gibi yaomaktan geçer. Sitede yer alan Cari programlarını inceleyecek olursanız bazılarında fiyat hanesinin ayrı bir tablodan geldiğini göreceksiniz. Böylelikle her defasında ayrı ayrı ürün bilgisi ve fiyat girmekten kurtulursunuz. İleride bir veya birden fazla ürünün fiyatında %xx zam yapmak isterseniz bunu sorguyla halledersiniz. Bu yapmış olduğunuz değişikliği ürün kartında yapmış olacaksınız. Daha önceki giderler ile bir irtibatıda olmaz yapmış olduğunuz değişikliklerin. Buna örnek olarak sayın simendifer abimizin eklemiş olduğu emturkerin yaptığı Market programından faydalanabilirsiniz.
Bence de ürünleri kategorilendirerek her grup için ayrı ayrı fiyat güncellemesi yapılabilir. Bu güncelleme bir form üzerinden, açılan kutudan seçilen gruptaki tüm ürün gamı üzerinde % olarak fiyat güncellemesi yapılmasını sağlar. Mesela "boyalar" olarak kategorilendirilen ürün grubu içinde 40 çeşit farklı fiyatlı ürün vardır. Ama ortak alanları olan "Grup" değeri üzerinden gruplanabilen bu boyaların tümünün fiyatları tek bir güncelleme sorgusu ile form üzerinden %30 gibi arttırılır.
Bundan önce konuyla ilgili Bilgisayarcı ve Alpeki99 arkadaşlarımın anlattıkları herşeye katılıyorum. Bu anlattıklarım, onların koydukları taşın üzerine koyulacak başka bir taştır.
Sayfalar: 1 2