AccessTr.neT

Tam Versiyon: Me nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
me nedir?
neden kodlarda
Me.musid = [açılan kutu41].Column(0)
deniliyor.Ve etiketler için ne deini?
me takısı aktif olan demektir. Bir formu seçip tasarım ekranında açarsanız, kod penceresinde me. dediğiniz anda o form üzerinde kod yazabileceğiniz tüm elemanlar listelenir. Bu da kolaylık sağlar ve yanlış yazmayı önler.
Me ben demek Img-grin O kontrolün bulunduğu formu kasteder genelde. Eğer bir kaç tane form varsa genelde bu zamanlarda kullanılır. Zaten me yazdıktan sonra noktaya basınca neler kullanabileceğinizin listeyi çıkar karşınıza.
formda visual basic ile ilgili konuda görsel eğitim cd si vardı ve bende onu imdirdim.Şimdi ona çalışıyorum.Orda tamamiyle accesste aynı olmasa varkli bir şeklde işleniyor.Umarım sizlerin yardımlarıyla da çözmüş olurum.Gine başka bir konu açıp bu konuda başka sorularda sorucam.İnşallah benim yüzümü güldürürsünüz gine Img-grin
For Each kutu In Me
With kutu
.Locked = True
.BackColor = 65535
End With
dediğimde formda bulunan tüm text ve etiketler için geçerli oluyor.Fakat ben etiketlerin reng ayarını değiştirmek istiyorum.

bunun içinde
"for each text and etiket in me" dediğimde hata veriyor.Etiketler için ayrı textler için ayrı reng ayarlaması yapmak için ne yazmalıyım.
sn atlantis 3 seçeneğiniz var,

ya etiket ve metin kutusunun arka plan stilini normal yapıp bahsettiğiniz kod ile tüm etiket ve metin kutularının rengini değiştireceksiniz,
veya etiketlerin arka paln stilini saydam yapıp renk değiştirmesini engelleyeceksiniz
yada End With kodundan sonra tüm etiketler için Etiket63.BackColor = 255 şeklinde yazarak rek değiştirmesini?? sağlayacaksınız.

koddaki kutu'nin etiket veya elma olmasının hiçbir anlamı yok kutu sadece tanımlama
Sayfalar: 1 2