19/03/2009, 11:36
Access'te resimleri toplu göstermek üzere yaptığım bir uygulama.
Resim_Ekle adlı formla; seçtiğiniz resimleri tabloya kaydedebiliyorsunuz.
(Bu form ve tablo daha önce sn. tdsharun tarafından yapılmıştır.)
(Forma Resim Ekleme)
Toplu_Resim_Gosterimi adlı formda bir sayfada 9 adet olmak üzere resimleri sayfa sayfa görebiliyorsunuz.
(Bu kısımda ADO'nun Sayfalama özelllikleri kullanılmıştır, Formdaki resim sayısını Resim1...9 ve Label_Resim1...9 sırasını bozmadan ve kodda bulunan "Const Sayfadaki_Resim_Sayisi = 9" kısmını değiştirerek istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Resimlere çift tıkladığınızda "Windows Resim ve Faks Görüntüleyici" ile açarak gösteriliyor.
(Bu kodlarda; yukarıda bahsettiğim konudan alınan Sn.esrefigit'e ait kodlardır)
Not:Programı forumda bir istek üzerine yaptım, bu nedenle menü vb.. görsel şeylerle uğraşmadım.
(Sürekli formda resim gösterimi )
Resim_Ekle adlı formla; seçtiğiniz resimleri tabloya kaydedebiliyorsunuz.
(Bu form ve tablo daha önce sn. tdsharun tarafından yapılmıştır.)
(Forma Resim Ekleme)
Toplu_Resim_Gosterimi adlı formda bir sayfada 9 adet olmak üzere resimleri sayfa sayfa görebiliyorsunuz.
(Bu kısımda ADO'nun Sayfalama özelllikleri kullanılmıştır, Formdaki resim sayısını Resim1...9 ve Label_Resim1...9 sırasını bozmadan ve kodda bulunan "Const Sayfadaki_Resim_Sayisi = 9" kısmını değiştirerek istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Resimlere çift tıkladığınızda "Windows Resim ve Faks Görüntüleyici" ile açarak gösteriliyor.
(Bu kodlarda; yukarıda bahsettiğim konudan alınan Sn.esrefigit'e ait kodlardır)
Not:Programı forumda bir istek üzerine yaptım, bu nedenle menü vb.. görsel şeylerle uğraşmadım.
(Sürekli formda resim gösterimi )