AccessTr.neT

Tam Versiyon: "Dcount" bazen boş hücreleri de neden sayıyor ki!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sayın Pupil, şimdi örneğinizi inceleyince hatırladım. DCount örneğini ben yapmıştım. Ancak yanlış anlaşılan bir nokta var anladığım kadarıyla.

Benim hazırladığım örnekte kodun kullanımı son örneğinizde gönderdiğiniz gibi:
Kod:
=DCount("ID";"PERS";"Unvan='PROF'")
Yani ben ID numarasının boş olamayacağından yola çıkarak bu kodu yazmıştım.

Ad Soyad bölümü nasıl boş kalabiliyor anlamış değilim ancak boş alanları sayım dışı bırakmak için n_serdar hocamın mesajındaki gibi yapın...

Kolay gelsin...
merhabalar...

formu herşeyi ile sıfırdan yeniden hazırladım fakat aynı hatayı yeniden yaptı. sayın n_serdarın önerdiği "not isnul" ile de aynı sonucu/hatayı verdi.

boş hücreyi dolu görmemesi için daha önce (0) yazıp siliyordum ve bir seferliğine doğru sonuç alabiliyordum. kapatıp açınca yeniden...

bu sefer numerik değil de harf değişkenler girip, kaydedip, sildim.(yüzlerce: ) ) ve nihayet bu hücreleri stabil olarak "boş" gördü ve saymadı.

sayın mehmetdemiral ve tdsharun, boş hücrelerin mantığı şu: kadro var fakat sahibi yok. yani öğretmensiz sınıf, veya kiracısı olmayan apartman dairesi gibi...

neticede; DCount boş hücreleri bir şekilde dolu görebiliyor. doldur-boşalt taktiği hücrelerin tekrar boş görmesini sağlamada etikili oldu gözükse de, nüksetmesi halinde ne yaparım bilmiyorum. problem çözülmüş sayılabilir.

yardım ve öneride bulunan arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim.
saygılarımla, sağlıcakla...
"null" ve "" değerleri ayrı şeylerdir. Null hiçbir değer değilken (yani yoklukken), "" değeri ise "boş" anlamındadır.Öncelikle sizin probleminiz null ve boşluğu birbirinden ayıramamaktan kaynaklıdır. Siz null veya "" olmasına göre her iki ihtimali de değerlendirmelisiniz. N_serdar'ın gönderdiği koda "or" kullanarak "" değerine eşit olmayanları da hesaba katabilirsiniz.

Bu arada sorguda IIF kullanarak bu boş ya da null değerlere başka bir değer atayabilirsiniz. "Sahipsiz" ya da "boş" gibi. Hem daha estetik olacaktır hem de bu sorun ortadan kalkıp boş ya da null değerleri birbiriyle karıştırma derdi kalmadan hepsi bir değere getirilmiş olacaktır.

Kolay gelsin.
Sayfalar: 1 2 3