AccessTr.neT

Tam Versiyon: raporlama hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sanırım anlatımla ilgili bir eksiklik oluşmuş. Ben arkadaşın sorusunu gayet açık anladığımı sanıyorum.

1- 12 kalem malzeme girişi var
2- Bir kayıtta bu kalemlerden hepsi girilmiyor. Yani yemek üretimi yapıldığını varsayarsak her yemeğe hem tuz hem şeker hem patates hem un hem de nişasta konulmuyor. Bu nedenle toplam sayı, kayıt bazında 12'ye hiç ulaşmıyor. En fazla 8 alt malzeme olabiliyor.
3- Bu kayıtların her biri raporlanırken eğer tablodan direk veri alınırsa doğal olarak 12 kalem malzeme -boş da olsa- görünür.
4- Ama Üyemiz şunu istiyor: Bu raporda girilmeyen malzeme alanları hiç gelmesin. Örneklersek:
1. Kayıtta diyelim sütlaç yapacağız. Malzemeler Süt-Şeker-Pirinç olsun. Bununla ilgili rapor alınınca bize sadece bu üç kalem malzeme gelmeli.
Oysa 2. kayıtta Pilav yapacağız diyelim. O zaman girişten girdiğimiz pilav malzemeleri olan Yağ-Tuz-Pirinç ve Şehriye şeklinde 4 kalem malzeme bu listede yer almalı.

Sanırım yeterince açık olmuştur.. Sayın canerr bunu bu şekilde anlatmadığı için ben de kötü durumda kaldım vallaImg-grin) Gerek Harun'a gerekse Adnan Hocam'a anlatmaya çalışıyorum bugünden beri.
Sayın canerrr
Projenizi inceledim. Benzer bir üretim takip çalışmasını 2 ay kadar önce ben de yaptığım için sizin problemlerinizi çok iyi anladım. Fakat siz başlangıç olarak yanlış bir yoldan gitmişsiniz. 12 kalem malzeme için öncelikle bir seçim menüsü koymanız gerek. Üretilecek olan ürün için nelerin kullanılacağı baştan seçilmeli, sonra bu seçimle ilgili ayrıntılar gelmelidir. Yani sizin sandığınız gibi rapor üzerindeki alanları değiştirmek o kadar da basit değil. Hatta hiç basit değil. Yapacağınız şey, kurduğunuz yapıyı değiştirmek. Öncelikle iş emri açılışında o ürün için gereken malzemeler seçilmeli, tablo buna göre oluşmalıdır. (Hatta sıralama da buna göre yapılmalıdır) Daha sonra nelerin raporlanacağı bu seçimden hareketle oluşturulmuş bir sorguda belirlenir. O iş emrinde (ya da numarasında) kaç kalem malzeme seçtiyseniz o kadar sıra içeren bir alt rapor gelir ve bu raporun üstünde de iş emrine ait diğer veriler yer alır. Malzeme listesi sadece farklı olacağı için ayrı bir sorgu üzerinden ve alt rapor olr. Bu raporun boyutu da aşağıya doğru değişkendir. Bakın size bahsettiğim örnekle ilgili farklı çıktılar gönderiyorum. Rapor boyutu konusunu daha iyi anlayacaksınız.
Gönderdiğim pdf dökümanlarından evrak1 olanda iş aşaması 2 adettir. Bunlar eksantrik ve kumlamadır. Oysa 2.nci evrak aynı şekilde 9 adet iş aşaması içermektedir. Rapor gördüğünüz gibi işe göre farklı boyutlarda oluşur. Bunu yapmak için yukarda bahsettiğim metodu kullandım.
Sayfalar: 1 2