AccessTr.neT

Tam Versiyon: Microsoft Word'ü Access içinden Kullanmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar öncelikle iyi günler.

Ben Öğretmenler için bir soru bankası programı hazırlıyorum.
Yapmak istediklerim sırası ile şöyle.
1. Soruları belli kriterlere göre gruplandırmak.
2. Soruları Access ortamında yazmak.
3. Bu sorulardan daha sonra öğretmenlerin istediği şekilde testler hazırlamasını sağlamak.
4. Daha sonra testlerde sorulan soruların doğru-yanlış cevap sayılarına göre belli analizler yapmak.

Esasında yukarıda bahsettiğim projenin bir yer hariç tüm bölümlerini rahatlıkla yapabiliyorum. Fakat sorun yaşadığım nokta .Belli derslerde (Matematik,Kimya vb.) özel bazı karakterleri (üstlü işlemler vb.) Access Form araçlarında bulunan metin kutusuna yazamamam. Bunun için aklıma gelen çözüm Access içinden Word'ü açmak ve soruları word ortamında yazmak. Daha sonra oluşan datayı Ole tipinde bir alanda saklamak. Fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla
sayın CCCCarpeDiem
bir zamanlar ben de bu konuya bakmıştım işin zor ve zahmetli olduğunu görünce vazgeçmiştim ama size yardımcı olabileceği düşüncesi ile türkçe sosyal gibi derslerde sorunsuz kullanılabilcek g harfine kadar grupta soru ve cevaplarını yazabilecek bir çalımamı gönderiyorum
umarım yardımı olur
Sayın Adnan Yurdakul,

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Hazırladığınız program gerçekten güzel olmuş. Paylaşım için teşekkür ederim. Fakat benim sorunuma cevap olmadığını da belirtmeliyim. Benim ihtiyacım hazır bir programdan çok yukarıda da bahsettiğim gibi Access içinden Bir Word belgesi açmak (bu açtığım belge doc uzantılı değil dot uzantılı bir belge şablonu) ben buraya kadar rahatlıkla yapıyorum. Benim sorunum bundan sonra başlıyor. Word programını kapattığımda, Word kapanıyor fakat yazdıklarımı access'te hazırlamış olduğum tablonun OLE tipindeki alanına aktaramıyorum. Elinizde bu işlemin nasıl yapıldığını gösteren bir örnek varsa işte o zaman tüm sorunlarım çözülmüş olacak.

Saygılarımla
Sayın CCCCarpeDiem basit bir örnek hazırlayıp eklerseniz, üzerinde çalışır, sorununuzu hep beraber çözeriz diye düşünüyorum. Sadece bahsettiğiniz kısımla ilgili bir basit örnek lütfen.
Sayın Mesudi

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Size Örnek program ve iki adet açıklayıcı ekran görüntüsünü gönderiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim

saygılarımla
Sayın CCCCarpeDiem göndermiş olduğunuz örnek üzerinden şöyle bir çalışma yaptım. Öncelikle Form üzerinde Testsorusu diye adlandırmış olduğunuz nesne seçiliyken Ekel menüsünden Object (Nesne) komutuyla ilgili pencereyi açıp,

[Resim: 41505856.jpg]

Ms Word Dökümanı'nı seçin. Bu şekilde Word ayrı bir program olarak değil, direk formununuzun sınırları içinde açılır. Umarım işinize yarar.
Sayfalar: 1 2