AccessTr.neT

Tam Versiyon: Yapmakta olduğum mdb için önerileriniz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sn Hocalarım forum arkadaşlarım; Kullanmakta olduğum farklı programların yetersizliği nedeniyle komple bir program yapmağa karar verdim. Daha önceki önerileri dikkate alarak işe karakalem çalışması ile başladım. Bu noktadan itibaren aşama aşama sizlerin değerli görüşlerini almayı istiyorum. Ekte 3 sayfalık karakalem çalışması var. 1. sayfa yapmayı düşündüğüm modüller ve tabloları tabi ilave tablolar olacak. 2. Sayfa programın çalışma mantığı hakkında takıldığım yerler hakkında önerilerinizi talep ettiğim yer. 3.Sayfa programdaki olayların akış şemasını çizmeye çalıştım. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...
Not ekler biraz büyük oldu galiba daha küçün nasıl yapabilirim?
Benim de çalıştığım kurumda, sizinkine benzer bir proje fikrim var.Hazırlamış olduğunuz taslaklar bu yüzden çok tanıdık geldi.

Hazırlayacağınız bir mdb dosyası içindeki tablolar ile, tüm modüllerinize veri sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum, sanırım ayrı bir mdb dosyası daha hazırlamanın herhangibir avantajı yoktur.
Ürün ağacı için ayrıca bir tablo hazırlamayacaksınız, sadece oluşturacağınız bir sorgu, ürünlerle ilgili tablonuzdan veri alarak sizin önceden belirlediğiniz formatta ürün ağacını görüntüleyecek.Tabii ürün ağacındaki hiyerarşik yapı için tabloda ürünlere ait seviye bilgileri bulunmalı.

Ben kendi çalışmamda, gelen siparişleri kaydettiğim tablodaki sipariş kodu numarası ile ürünlere vereceğim ürün kodlarını ilişkilendirmeyi düşündüm.İlişkilendirilen ürün için, istediğimiz sipariş numarası ile işemirlerinin hazırlanmasını planlıyorum.

Sizin de gördüğünüz gibi bu tip konularda veritabanına dayalı bilgi sistemi hazırlamak, geniş kapsamlı bir çalışma gerektiriyor.Sadece ilk hazırladığım tabloya veri girişi yapacağım form için bile günlerce uğraşıyorum.Kod bilgimin henüz başlangıç seviyesinde olmasının da etkisi var tabii.Şu an için ben de taslak aşamasında sayılırım, umarım ilerleyen zamanda burada sizinle paylaşabileceğim örnek çalışmalarım olur.

Sizin çalışmanızın da aşamalarını görebilmek isterim, birlikte tartışıp sonuca ulaştırabileceğimiz bir çok nokta olacaktır inanıyorum.
Sn Bilkan herzaman fikir alışverişi ve paylaşıma hazırım. Şu anda farklı mdb lerle işlerimi yürütmeye çalışıyorum. Daha önce bu forumda örneklerini sundum üretim imalat diye ararsan benim örnekleri bulabilirsin bir incele belki taslağın için faydalı olabilir. Benim de kod bilgim yok. Fakat Access her şeyi kendi yapıyor. Önemli olanın ne istediğini bilmek ve ona göre baştan iyi tasarlamak. Birde ölümcül hatalar yapmamak. İleride başını ağrıtmasın diye..Şimdilik başarılar dilerim. Bilgileri paylaşırsak çoğalır...Saygılar...
Selamlar, şu an bende bu konu üzerndeyim.
İlişkilerdemi ? mantıktamı hata var.
İhtiyacım bir Ekmek imaltı düşünün. Ekmek reçetesini kullandığımda hammaddeleri de ekrana gelecek ve reçete adedi*yumurta mik yapmalı. İlişkilerde kaldım.
Sn mc1 öncelikle sitemize hoşgeldin.
Yapmak istediğin anladığım kadarı ile üreteceğin ekmek için gerekli malzemeleri hesaplatmak. Ona göre malzeme satın almak vs.
Çok karmaşık olmayan durumlar için forumdan "maliyet sipariş takibi" aratırsan bak biraz incele biraz acemice karmaşık fakat sana bir fikir verebilir.
Küçük bir örneğin varsa ekle arkadaşlarla elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Vaktimolursa küçük bir örnekte eklerim. Saygılar...
Sn mc1 son cümleyi dikkate almayınız...