AccessTr.neT

Tam Versiyon: Acceste Vba Kodu Yazmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Merhaba

Accesste, girdiğim 2 saat arasındaki farkı  vb kodları kullanarak hesaplayan bir zaman hesabı yapmak istiyorum. Zaman hesabı yapacağım alana tasarım görünümünde iken "güncelleştirme öncesindeki" kısıma kodları yazdım. Fakat 2 saati de yazmama rağmen alanda hiç bir hesaplama yapmadı. Alan bomboş. Acaba kodu yanlış yere mi yazdım ?
Ayrıca ilk defa vb kodu ile program yazıyorum. programda hata yapmışda olabilir miyim Sadd

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/272555510/AKM.mdb.html
Bitiş zamanı metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamına

Me.Aktif_Süre = Me.Başlangıç_Zamanı - Me.Bitiş_Zamanı

yazın. Aynı kodları geçerli olduğunda olayına da koyun. Bu arada aktif_süre metin kutusununu güncelleme öncesinde yazdığınız kodlar yanlış yere yazılmış gibi geliyor. Ne amaçla ordalar, açıklar mısınız?
AktifSüre için yazdığım güncelleştirme öncesindeki kodlar çalışılmayan sürelerin düşürülmesi için hazırlanmış. Örneğin (09:00 - 09:10), (12:00-12:40), (15:00-15:10), (18:00-18:15) gibi paydos süresinin düşürülmesi için. Fakat sanırım burada da bir hatam var. Programda başlangıç ve bitiş sürelerinden sonra bu zamanları düş dediğimde program bunları direkt saat gibi algılıyor. BTŞ -(BŞL + #12:15:00 AM#) gibi halbuki burada benim istediğim Bitiş süresinden başlangıç zamanını çıkardıktan sonra ilave 15 dakika daha çıkarmak istiyorum Fakat program bunu otomatik saat gibi algılıyor.
Yukardaki kod sorunuzu çözdü mü? Önce bununla ilgili bilgi verin de sonra diğer problemlerinize geçelim. Önce aktif süre metin kutusundaki problemi halledelim de.....
evet aktif süre metin kutusunda gözüküyor.
Peki vb kodları ile 2 saati birbirinden çıkarıp aradaki farktan yine belli bir süreyi nasıl çıkarabiliriz. Örneğin saat : 15:00 ile 16:00 arasındaki farkı aldık ve sonuç 01:00 saat kaldı ben yine bu süreden 00:10 dakika çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Img-grin
Sayfalar: 1 2