07/10/2009, 21:11
Arkadaşlar selam,
öncelikle bu problemi 2 gündür araştırıyorum. forumda da ayrıntılı araştırdım. bulamadım.
Aşağıda eklediğim bir yordamla Text bir dosyayı ( Tab la ayrılmış) okuyup bir tabolaya insert ediyorum. Tabloya yazdıktan sonra Türkçe karekterlerde problem oluyor. bu akşam evdeki makinada denedim problem olmadı. ama işyerindeki makinada bu problem var. nasıl bir yol izlemeliyim. İşyerindeki makinamda XP ve Office 2007 var, evdeki makinada da office 2007 var. ne dersiniz?
Teşekkürler...
öncelikle bu problemi 2 gündür araştırıyorum. forumda da ayrıntılı araştırdım. bulamadım.
Aşağıda eklediğim bir yordamla Text bir dosyayı ( Tab la ayrılmış) okuyup bir tabolaya insert ediyorum. Tabloya yazdıktan sonra Türkçe karekterlerde problem oluyor. bu akşam evdeki makinada denedim problem olmadı. ama işyerindeki makinada bu problem var. nasıl bir yol izlemeliyim. İşyerindeki makinamda XP ve Office 2007 var, evdeki makinada da office 2007 var. ne dersiniz?
Teşekkürler...
Kod:
Private Sub Command0_Click()
Dim dosyasatir
Dim MyArray
Dim FMGID, FMGAD, FMGKAD, FKTGID, FKTGAD, FMRID, FMRAD, FUCID, FUCAD, FAUGID, FAUGAD
Dim FSTOK, FSAYIM
Open "c:\ornek.txt" For Input As #1
Line Input #1, dosyasatir
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "delete from TBL_GDATA;"
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, dosyasatir
MyArray = Split(dosyasatir, vbTab, -1, 1)
FMGID = MyArray(0)
FMGAD = MyArray(1)
FMGKAD = MyArray(2)
FKTGID = MyArray(3)
FKTGAD = MyArray(4)
FMRID = MyArray(5)
FMRAD = Replace(MyArray(6), "'", "")
FUCID = MyArray(7)
FUCAD = MyArray(8)
FAUGID = MyArray(9)
FAUGAD = MyArray(10)
FSTOK = MyArray(11)
FSAYIM = MyArray(12)
If Trim(FSTOK) = "" Then FSTOK = 0
If Trim(FSAYIM) = "" Then FSAYIM = 0
DoCmd.RunSQL "insert into TBL_GDATA (MGID,MGAD,MGKAD,KTGID,KTGAD,MRID,MRAD,UCID,UCAD,AUGID,AUGAD,STOK,SAYIM) values ('" _
& Trim(FMGID) & "','" & Trim(FMGAD) & "','" & FMGKAD & "','" & FKTGID & "','" & Trim(FKTGAD) & "','" & Trim(FMRID) & "','" _
& Trim(FMRAD) & "','" & Trim(FUCID) & "','" & Trim(FUCAD) & "','" & Trim(FAUGID) & "','" & Trim(FAUGAD) & "'," _
& Int(FSTOK) & "," & Int(FSAYIM) & ");"
Loop
Close #1
DoCmd.SetWarnings True
MsgBox ("Import İşlemi Tamamlandı")
End Sub