AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access'te Kapasite
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Sitenize yeni üye oldum. Öncelikle değerli ve bilgilendirici paylaşımlar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Access, şu ana kadar hiç incelemediğim ve dolayısıylada çok yabancı olduğum bir konu. Access'in veri tabanı olarak kullanım kapasitesi ile ilgili internette farklı görüşler sözkonusu. Ve dolayısıyla aklım karıştı.
Cari hesaplar, müşteri listeleri, kasa, personel, gelir-gider takibi, ödeme listeleri, çek senet takibi, banka,stok, taşaron ,pazarlama , teknik servis vb gibi tabloların ve formların bulunduğu çok detaylı bir proje, Access ile hazırlanır ise kullanım kapasitesi ne olur. Dosya hangi büyüklüğe ulaşırsa tıkanmalar başlar?
İkinci sorum ise büyük ölçüde hesaplamalara ve kodlamalara dayalı olan böyle bir projeyi access'te hazırlayabilmek mümkünmüdür?
Sizlerden bilgi alabilmek mümkün olur ise sevinirim.

Saygılar,
Öncelikle sitemize hoşgeldiniz Byn. Sibel70, lütfen aşağıda belirttiğim bağlantıdaki eklentiyi inceleyiniz. Orada çok faydalı bilgilere ulaşacaksınız. İncelemenizi tamamladıktan sonra kafanıza takılanlara kaldığımız yerden devam ederiz. Saygılarımla

https://accesstr.net/konu-access-kurs-de...nlara.html

Ayrıca esrefigit hocamız imzasında diyorki;
"meşhur çin atasözü "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz"
Access'le hazırlanacak projede hiçbir sınır yoktur diyebiliriz. Siz kavramları tam kullanamadığınız için sıkıntı yaşıyorsunuz şu anda. Durumu şu şekilde ifade edebiliriz:

Program iki bölümden duruma göre üç bölümden oluşur:
1- Programda bilgilerin girildiği formlar, yazıcıya gönderilecek bilgilerin olduğu raporlar, karar mekanizmaları (yani ürün x adetten az ise düşük stok uyarısı ver gibi) vb. tüm işlemler.
2- Girilen bilgilerin kaydedildiği veritabanı sistemi.
3- Programın web ile ilişkileri.

Burada işin birinci kademesinde sınır yok neredeyse. İstediğiniz çoğu şeyi Access ve Vba Editor bölümünde rahatlıkla yapabilirsiniz.

İşin ikinci kademesi ise sizin sorunuzun ilgili olduğu bölüm oluyor. Access ile programınızın tasarımı, işleyişi vb. birinci bölümü ilgilendiren işlemleri yapıpta bilgileri Access ile tutmayıpta MsSQL 'de tutabilirsiniz. Firebird, MySQL vb. veritabanı altyapılarınıda kullanabilirsiniz. Bu veritabanlarını ise tüm dünya saniyede yüzbinlerce kayıt olacak şekilde kullananlar var. Dolayısı ile siz programı Access ile yapıpta kayıtlar farklı bir veritabanında tutabilirsiniz.

Bu konuda Access ile programı geliştirip veritabanı olarak MsSQL kullanan programlardan en ünlüsü Akkarınca adresini incelerseniz aklınızda bir gram soru kalmayacaktır.
Sayın, ercansahin Bey ve sayın, alpeki99

Hızlı ve aydınlatıcı yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. Access şu an geçilmesi zor bir okyanus. Umarım anlayabilirim zaman içinde. Katkılarınız ve yardımlarınızla ilerleyebilmek mümkün olabilir. Güzel ve içerikli bir site. Aranızda olabilmekten mutluluk duydum.
İyi bir akşam geçirmenizi diliyorum.
Saygılar
Emeğinize sağlık.
Oldukça faydalı bir kitapçık.
Ama bir sorum var:
Web sayfasında açınca neden resimleri eklemiyor?