AccessTr.neT

Tam Versiyon: otomatik hatırlatma kutusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
iyi akşamlar arkadaşlar. accesste outlook programında olduğu gibi otomatik hatırlatıcı yapılabirimi. mesela elektrik faturası ödenecek. şu gün şu saatte toplantı var gibi.
Hatırlatılacak kayıtları tutacak bir tablo yapın. Toplantılar vb. kayıtlarınızı oraya kaydedin. Daha sonra ilk açılan formdan sorgulama yaptırarak bulabilirsiniz.
alpeki99 çok teşekkür ederim. peki bu sorguyu bir butonlamı çalıştırıcam yoksa kendisi otomatik açılırmı. birde sorgunun açılan günkü tarihteki hatırlatmaları ekrana getirmesi için kod mu yazmalıyım yoksa sorgu penceresinde ölçüt kısmında mı işlem yapmalaıyım.
(20/01/2010, 09:12)leydies81 yazdı: [ -> ]alpeki99 çok teşekkür ederim. peki bu sorguyu bir butonlamı çalıştırıcam yoksa kendisi otomatik açılırmı. birde sorgunun açılan günkü tarihteki hatırlatmaları ekrana getirmesi için kod mu yazmalıyım yoksa sorgu penceresinde ölçüt kısmında mı işlem yapmalaıyım.

Öncelikli olarak tablodan sorgulama yapan bir sorgu hazırlayın. Bir makro ile bu sorguyu açtırın. Daha sonra bu makroyu programın ilk açılan formunun yüklenme olayında gösterin. Böylelikle programın ilk formu açılınca makro çalışıp sorgunuzu çalıştıracak. İstediğiniz bir butona da bu makroyu atayabilirsiniz.

Sorgularınız ihtiyacınıza göre birkaç tane olabilir. Bugünkü kayıtlar, yarınki kayıtlar vs. şeklinde tarih kriterinizi sorguda ölçüt kısmında yazacaksınız.
Aslında bana pek mantıklı gelmiyor bu tarz hatırlatma programları. çünkü; siz o gün programa giriş yapmayı da unutabilirsiniz, ancak program sürekli açık kalır ve hatırlatmanın zamanı gelidiğnde dekstop üzerinde bir uyarı (Popup gibi olacak ve daima üstte olacak) yanıp sönme şeklinde ki hatırlatmalar mantıklı. ama accesste yapılabilirmi bilmiyorum
Sayfalar: 1 2