AccessTr.neT

Tam Versiyon: istatistik alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar herkese kolay gelsin,
çalışmama "İSTATİSTİK" adında bir form ekledim, bu form üzerine "YILI", "DURUMU", "BÜROSU" diye üç adet açılır kutu ve 81 ilin adının bulunduğu metin kutusu ekledim,

Yapmak istediğim şey,

DURUMU-- illere göre tamamının dağılımı,
DURUMU--YIL--illere göre dağılımı,
DURUMU--YIL--BÜROSU--illere göre dağılımı, 3 ayrı şekilde
(yani, açılır kutulardaki seçime göre illerin karşılığını vermesi (örneğin: "2009" yılında "A Bürosu" nun "Bitti" olarak işaretlenen illere göre dağılımını sayarak yazmasını istiyorum, Adana 11, Ankara 8, İstanbul 5 gibi))

İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Sayın Furkan, bunu bu şekilde yapma şansınız yok. (En azından ben bilmiyorum) Bir alt form üzerinde yer alacak olan il isimlerini ancak bu şekilde filtreleyebilirsiniz. Bu ana forma bağlı, bir yerlerden ilişkilendirilmiş alt formunuz olacak. Bu alt formun değerleri bir sorgudan gelecek ve o sorguya da "like" komutuyla bazı ölçütler gireceksiniz. Siz önce çalışmanızı alt form-üst form biçimine getirin gerisini hallederiz..
mehmet hocamın söyledikleri çok doğru. birde il listesini liste kutusu olarak yap.bu şekilde sadece iller bile ekranı doldurmaya yetiyor.
Tüm verileri liste kutusuna çekip istediğiniz kriterlere göre filtreleme yapın, ardından listede gösterilen kayıt sayısını ekrana yazmak için forma bir metin kutusu ekleyin
formun açılış olayına
Me.Metin2.Value = Me.Liste0.ListCount
yazmanız yeterli olur ancak bu yöntemde her ili ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz
örneği ekledim abi.
kolay gelsin.
sn Nurullah_Serdar

gerçekten çok mükemmel birşey olmuş,
ellerine sağlık
Sayfalar: 1 2