AccessTr.neT

Tam Versiyon: Form içerisinden sorgu parametresi belirlemek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba ;

Bir sorgudan gelen verileri listelediğim form içerisinde söz konusu sorgu için parametre değerleri belirlemem gerekiyor.

Örnek dosyada EFF_Query1 sorgusu ile Parametre1 , Parametre2 ve HatNedir parametrelerinin girilmesi ile tam olarak istediğim verileri çekiyor.

Eff_Form formu ise EFF_Query'deki verileri listeleyecek. Ancak sorgu çalışmak için parametreye ihtiyaç duyduğu için PARAMETRE DEĞERİNİ GİR penceresi açılıyor.

Ben bu parametre değerlerini Vba kodları içerisinde mesela Form_Load içerisine yedirmek istiyorum ama beceremedim arkadaşlar..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sayın severim;
anladığım kadarıyla sizin belirleyeceğiniz kayıtların görüntülenmesini yani filtreleme yapmak istiyorsunuz.sürekli form üzerinde filtreleme yapmak mümkün ancak yapıyı epey değiştirmek gerekiyor.o nedenle formunuza liste yerleştirip filtreleme yapabileceğiniz şekilde ayarladım.period u ve line ı formdan seçebilirsiniz.
sn severim, aşağıdaki linkte bulunan konunuzu da inceleyip sonuç hakkında bilgi veriniz.
koşula bağlı sorgu oluşturma
Sayın fox35 ; teşekkür yardımın için..

ama sorgu için gereken parametre değerleri bir makro içerisindeki hesaplamalar ile belirleneceği için sorgunun parametrelerini de makro içerisinden ayarlayabilmem gerekiyor.
sadece sorgu çalıştırmam gerektiğinde set parametre=....querydefs!.. kodu ile işimi görebiliyorum..

ama sorguyu form içerisinden çalıştırmam gerekirse maalesef bu kodlar işe yaramıyor..
sayın severim; çalışmanızda ne gibi makro kullandığınızı bilemiyorum ancak yukarıda bahsettiğiniz kodu formda filtreleme yaptıktan sonraki satıra ekleyebilirsiniz.şu haliyle örneğiniz tam anlaşılmıyor ama demek istediğim sorguda istediğiniz kadar ölçüt yazabilirsiniz.
sn. severim,

kod içerisine parametre tanıtırsanız farklı parametreleri nasıl gireceksiniz?

Ekteki örnek fox35'in örneğinden farklı olarak parametreleri 2. form üzerinden belirlemenizi sağlıyor
Sayfalar: 1 2