AccessTr.neT

Tam Versiyon: rapordan tabloya veri girişi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar ekteki belgede 1 tablo ve 1 rapor var.
raporda bir hesap var. (tutar kısmı adet ve fiyatın çarpımının sonucu.)
istediğim şu raporda hesaplanan tutar kısmı rapor açıldığında yada kapandığında tabloda bulunan tutar kısmına yazılsın. ve eğer adet yada fiyat değişirse sonuçlarda değişeceğinden rapor yeniden açıldığında daha önceden tabloya yazılmış olan tutar kısmı raporda hesaplanan yeni değeri alsın.
Sn kadirdursun yeni başlayanların kafası karışmaması için;
ifadenizdeki yanlışlığı düzeltmek isterim. Öncelikle rapordan veri girişi yapılmaz. Tablo veya formdan veri girişi olur. Sizin sormak istediğiniz tabloda hesaplama yaptırmak. Bu çok özel durumlar haricinde tavsiye edilmez. Ayrıca forumda tabloda hesaplama diye bir arayın. Saygılar...
sayın benremix;
Img-grin yanlışlık yok raporda yaptığım hesaplamalar sonucu görüntülenen değerleri tabloda ilgili yerlere almak istiyorum.
Alıntı:yanlışlık yok raporda yaptığım hesaplamalar sonucu görüntülenen değerleri tabloda ilgili yerlere almak istiyorum.
Yanlışlık var ama sizin anladığınız şekilde değil.
Biz sizin yaptığınız mantık yanlışlığından bahsediyoruz.

Access ve diğer tüm veritabanı uygulamalarında, genel kural olarak hesaplanan alanlar tabloda saklanmaz. (tabii istisnai veya zorunlu haller hariç)

Sizin örnek üzerinden gidersek, adet ve fiyat alanlarının çarpımından elde edilen tutar alanının tabloda saklanması gereksizdir. Bu tür hesaplamalar için sorgular kullanılması ve gerekli form ve raporlarda bu sorgunun kullanılması daha uygundur.

Tablodaki tutar alanını kaldırıyoruz ve yeni bir sorgu yapıyoruz. Sorguda tutar=adet*fiyat şeklinde hesaplama yaptırıyoruz ve raporu bu sorguya bağlıyoruz.

Sizin istediğiniz hesaplama bu şekilde yapılmalıdır.