AccessTr.neT

Tam Versiyon: kullanıcı giriş formunun nasıl yapıldığı hakkında bilgi istiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkeze iyi günler dilerim öncelikle.
bir arkadaşım benim veri tabanıma kullanıcı girişi için form koymuştu ve ben bunun nasıl yapıldığı hakkında kısaca bilgi almak istiyorum.
kendisine ulaşamadım ne yazık ki diğer bilgili arkadaşlarımızında aynı şekilde bana yardım ediceklerini düşünüyorum. şimdiden teşekkür ederim.
ayrıca bi sorun nedeni ile siteye ekleyemedim ve rapidshareden eklemek zorunda kaldım kusura bakmayın site yöneticileri abilerim.
aliq kullanıcı adının şifresi 123 dür
öğrenci kullanıcı adının şifresi 1 dir
ve öğrenci ile giriş yapıldığında nasıl uygulamalara tam erişim yapamadıklarını anlatmanızı rica edicem. ve öğrenci girişi yapıldıktan sonra karşımıza ileti kutularının nasıl çıktığınıda bilmek istiyorum.
lütfen yardımınızı bekliyorum.

http://rapidshare.com/files/394110894/Aliq.rar.html
Sayın Aliq bu sorduklarınızı uzun uzun anlatmaya kalksak 4 ders saati sürer. Ben kısaca anlatacağım, alınmayın ama anlayacağınızdan çok ümitlide değilim

Öncelikle bir tablo oluşturun adı kullanıcılar olsun
İçine "Kullanıciadi", "sifre", ve "yetki" olacak şekilde 3 alan tanımlayın
sonra bir kaç kullanıcı tanımlayın hayali
Şimdi sıra geldi login formunu hazırlamaya
tasarım görünümünde form oluşturun
forma 1 adet açılır kutu ekleyin,
değerleri tablodan al'ı seçerek tablonuzdaki her üç alanıda seçin,
bu işlemden sonra formunuzda açılan kutuya tıklandığında kullanıcılara ait bütün bilgiler sıralanacaktır, ancak biz şifresinin ve yetkisinin görünmesini istemiyoruz bunun için açılan kutunun özelliklerinden sutun genişliklerini 5cm;0cm;0cm şeklinde ayarlıyoruz böylece sadece kullanıcı adı görünecektir.
Daha sonra forma 3 adet metin kutusu ekleyelim bunlardan birinin denetim kaynağına açılankutu1.columns(1) yazalım. Diğer bir metin kutusunun denetim kaynağınada açılankutu1.columns(2) yazalım sonra bu iki metin kutusunu da görünmez olarak işaretleyelim. Bu sadeye kullanıcıya ait şifre ve yetki bilgisini form üzerinde gizli olan metin kutularına transfer etmiş olacağız.
şimdi de bir adet buton yerleştirelim forma.
Butonun tıklanma olayına
if me.metinkutusu3.value=me.metinkutusu1.value and me.metinkutusu2.value=yönetici then Docmd.Openform "Yöneticiformunuzunadı"
else if
me.metinkutusu3.value=me.metinkutusu1.value and me.metinkutusu2.value=öğrenci then Docmd.Openform "öğrenciformunuzunadı"
End if
End if

Burada metinkutusu3 kullanıcını şifresini gireceği kutu, metinkutusu1 kullanıcının gerçek şifresinin kayıtlı olduğu görünmez olan metin kutusu, metinkutusu3 ise yine görünmez olan ve kullanıcı yetkisinin yazılı olduğu alan.

Umarım birşeyler canlanmıştır kafanızda
teşekkür ederim arkadaşım. gerçekten merak ediyordum ve şimdi işim bunu denemek olucak hayırlı akşamlar