Merhaba Sn.horozufuk.
Bu sorunuzun cevabını verdiğimi düşünüyordum ama şöyle kısa bir tekrarda bulunsam... girilen bilgiler önemli ve anlık değişimler bile çok önemli ancak bu verilerin girişleri programımda bir form üzerinden değil
Excel dosyalarından aktarımım ile oluyor, daha doğrusu tablolara bilgileri ekleme sorgusu ile aktarıyorum. Umarım düşüncelerimi net olarak ifade edebilmişimdir. İlginize teşekkür ediyorum.
Excelden tabloyu nasıl aldığını görebilmem için
Excel sayfanı ve ekleme sorgunu gönderirimisin. Belki ekleme sorgusunun içinde bu indexlemeyi yapabiliriz.
Sn horozufuk'a katılıyorum. Verilerin nereden ve ne şekilde alındığının bir önemi yok. Önemli olan söz konusu alanların birleştirilmesinden oluşan bir index yaratmak ve sorgulamaları, sıralamaları vs. bu index üzerinden yürütmek. Yani sizin ilgili alanlarınız yine muhafaza edilecektir. Bence siz direksiyonu Sn horozufuk'a bırakın ve yönlendirmeleri ile hareket edin.
))
Ok...anlıyorum. Yani aktarım sırasında bu indekslemeyi yapabiliriz ve bu durumda istediğimiz keyler elde edilmiş olur demek istiyorsunuz. Durumu zorlamanın ne anlamı var şu durumda değil mi?
Ben aslında bu soru ile
Dsum un accessteki karşılığının
Vba deki (ölçüt birrleştirmeden çoklu ölçüt) karşılığının ne olabileceğini de merak ediyordum. Ama elbetteki amacım hız kazanmak.
Teşekkür ederim Sn BlackEagle ,
Sn Temrenin programında çok yoğun bir veri trafiği var. Anladığım kadarıyla
Dsum ve
Dlookup fonksiyonların programında yetersiz kaldığını bunun yerine
Vba kodlarıyla birşeyler yapılırsa hızlanacağını sanıyor. Bu işlemleri
Vba kodlarıyla yapmaya kalksak belki çok daha yavaşlayacak. Sn Temrenin çözümü sık olarak başvurduğu alanlarla ilgili bir indexleme yaratmak olacak. Bu sorunu çözmede beraber dayanışma içerisinde olursak sevinirim.
Günde stok hareketlerinde
minimum 50000 satırlık bir veri hareketi var.
Bu arada ekleme sorgularını da içeren örneğimi hazırlamaya çalışıyorum. Acemiliğimin hızından yaşanacak gecikmeler için özür diliyorum.
Access ile bu Şubat'ta tanıştım o sebepten