AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tabloda girilen degerin mukerrer satirlara otomatik gelmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba
Ek'teki örnek üzerinden siz hocalarıma iki soru sormak isterim.
1- ANAFORM da "Satış sipariş" kutusuna "STK", "Kısa Kod" kutusuna "CTR" yazıp üst tabloda birinci satıra tıkladığımda alt tablodaki "MaddeNumarası = ASM100025618" olan herhangi bir satırın "İşçilik" hanesine girdiğim değerin diğerlerine de otomatik olarak gelmesi sağlanabilir mi?

2- "İşçilik" ve "TeslimEdilen" değerleri dışındaki diğer sütun değerlerinin form üzerinde değiştirmeye karşı koruması nasıl sağlanabilir?

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.


Saygılar
Ekteki örneği incelermisiniz.
Ufuk hocam saygılar
Çözümünüz gerçekten çok güzel, teşekkür ederim. Bir sorum olacak, şöyle ifade etmeye çalışayım.
Yukarıda anlattığım şekilde tablolarda süzme işlemi yaptıktan sonra kodun karşısına değer girdiğimde aynı madde numarasının karşılıkları otomatik olarak geliyor...burada sorun yok.
Üst tablodaki diğer satırlara tıkladığımda alt tabloda görülen madde numaralarından biri veya birkaçı daha önceki madde numarasına değer girdiklerimin aynısı ise değerleri boş geliyor. Bu kod yazılımdaki aşağıdaki satırdan mı kaynaklanmaktadır?
"If rs!TopluİşNumarası <> Me.TopluİşNumarası Then GoTo 100"
Bunu kaldırdığımda, ki diğer siparişlere ait madde numaralarının karşılıkları da dolmuş olsun istiyorum, hata mesajı aldım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Selamlar.
Sn.horozufuk hocam çok teşekkürler.
Çözümünüzü ekte aktarıyorum.

Selamlar.