AccessTr.neT

Tam Versiyon: formdaki sekme denetiminde yetkilendirme kullanılabilirmi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba,
Çalışmamda sizlerinde yardımıyla yetkilendirme kullanıyorum ve bir sıkıntımda yok fakat çalışmamı paylaştığım arkadaşlarım içeriğinde biraz değişiklik yapmamı istediler ve bunun sonucunda form içinde sekme denetimi kullanmam gerekti.
İşte problemde burada başlıyor. programı açarken kullanılan yetkilendirmeyi form içindeki sekme denetimlerinde kullanamıyorum.
Yönetici:y ve Kullanıcı:k iki ayrı grubum var. Açılışta raporlarda çıktı alma işlemlerinde sorun yok fakat örnekleyecek olursam;
Personel bilgileri------>(yönetim formu içinde) Tüm aktif personel-----> içindeki PERFORMANS DEĞERLENDİRME ve HASTA ZİYARET sekmelerine girişte yetkilendirme kullanmak istiyorum. Yönetici giriş yaparken kullanıcıya bu sekmeleri kapatmak istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Alıntı:Yönetici giriş yaparken kullanıcıya bu sekmeleri kapatmak istiyorum.
cümlesinden birşey anlamadım ama, bu iki sekmeyi yönetici görsün, kullanıcı göremesin diyorsan "Frm_Aktif_Tüm_Personel_Listesi" formunun açıldığında olayına aşağıdaki kodu ekle.

If KullaniciKim = "2" Then
TabCtl12.Pages(7).Visible = True
TabCtl12.Pages(8).Visible = True
Else
TabCtl12.Pages(7).Visible = False
TabCtl12.Pages(8).Visible = False
End If
Merhaba Ozan Hocam;
Bende bu probleme bakıyordum. Ve ben uzun yoldan yapmaya çalışıyordum. Yani Ana Formdaki Dlookup ile metin kutusuna çekilen "kullanıcı" bilgisini "Frm_Aktif_Tüm_Personel_Listesi" formuna yapıştırdım. Sonra burdan gelen bu değeri kontrol ederek aşağıdaki kodu yazdım

If Me.Metin86.Value = "Kullanıcı" Then
Me.TabCtl12.Pages(7).Enabled = False
Me.TabCtl12.Pages(8).Enabled = False
Else
Me.TabCtl12.Pages(7).Enabled = True
Me.TabCtl12.Pages(8).Enabled = True
End If
ama çalışmadı. Yani sekmelerin gözüküp gözükmemesi (Visible) özelliği var ama aktif yada inaktif olma özelliği (Enabled) yokmu demek mi bu? Yada sekme sayfalarının aktiflik inaktiflik özelliklerine müdahale edemiyormuyuz?

Saygılarımla.
bu kodları oncurrent olayına ekleyin. her kayıt değişiminde etkin olsun.
Merhaba, yardımınız için teşekkür ederim. Mesajımda yönetici bu forma giriş yapabilsin ama kullanıcı giriş yapamasın demek istemiştim. Raporlarda olduğu gibi olsun istiyordum ama anlatmak istediğimi becerememişim. Fakat buda gayet güzel oldu. Kullanıcı giriş yapmaya çalışmaktansa formu hiç göremeyecek.
İlginiz ve yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim.
sn direnist Me.TabCtl12.Pages(7).Enabled = True kodu ile sekme denetiminde bulunan sayfa tıklandığında açılır, ancak sayfa üzerindeki nesneler kilitli olur, veri değişikiği yapamazsın.
Sayfalar: 1 2