AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formda girilmeyen alanların raporda " 0 " görünmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar, göndermiş olduğum veritabanının ana giriş formunun adı “IHTIYACGIRIS “ olup bu form satınalma doğrudan temin işlemlerinin girildiği bir formdur. Ben bu formu maksimum 5 firmadan teklif alınacak şekilde tasarladım. “ IHTIYACGIRIS” formundaki ;
Teklif veren firma 2
Teklif veren firma 3
Teklif veren firma 4
Teklif veren firma 5
Alanlarının karşısına hangi firmadan teklif aldıysam onları yazıyorum. Ancak her zaman 5 tane firmadan teklif almadığım için bir kaçı veya bazen tek kaynaktan temin olduğu zaman 4 taneside boş kalıyor.

Arkadaşlar ben bu verileri girip alacağım rapor şekline göre bir çok sorgu ve form oluşturdum. Bunlardan bir tanesi olan “ PYaraSRG “ adlı sorguya dayanan “ PYaraRPR “ adlı bir rapor oluşturdum . Bu raporu açmaya çalıştığımda “ Teklif veren firma “ alanlarına formda giriş yapmaz isem raporda “ 0 “ görünüyor ben bunu değilde , kaç firmayı girdi isem rapora onları yazmasını ve giriş yapılmayanların raporda görünmemesini istiyorum .
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar dileğiyle
uygulamanıza baktım ama çok karışık ve konuya yabancı olmam sebebiyle bişey anlayamadım.???
sadece yardım istediğiniz tablo,sorgu ,form ve raporu bırakın gerisini silip elkeyin ki hemen yardım alasınız,öbür türlü çok karışık ve sıkıcı oluyor ve yapmak isteyende kaçıyor ...
Sorunuzun cevabı son yayınladığım örnekte var. Raporda çıkmasını istediğin alanlar için formun üzerine onay kutuları koyup, onayların denetim kaynağında veri varsa onaylı olmasını sağlamıştım. Buna bağlı olarak da raporda boş olanlar görülmüyordu. Bence Kolay fatura isimli son örneğimi inceleyin. Ancak kodlar 2003 accesste çalışmıyor, 2010 için geçerli.

Bu arada Celoyce'nin dediği gibi, örneğinizi daha basit hale getirip yayınlamalısınız. Bu durumda hangi rapordan bahsettiğiniz belli ama, o raporu çalıştırmak için hangi form açılacak, hangi sorgu çalışacak falan gibi konular kafa karıştırıyor. Daha basit olsa daha kolay yardım alırsınız.
Teşekkür ederim Mehmet bey kolay fatura adlı örneğiizi inceleyeceğim . İnşallah sorunum çözülür .