AccessTr.neT

Tam Versiyon: son kayıtları yazdırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
formumda 3 tane tablo var hepsi DONEMID ye bağlı...

kayıt işlemi bitirdiğimde 3 tablo ile ilgli rapor oluşturup tek tıkla son kaydedilen doneme ait bilgileri yazdırmak istiyorum.. yazdır buttonuna ne yazmalıyım ??
bu kodu denedim fakat dirty hata verdi? ve bu kod tek rapor üstüne...

Dim strWhere As String
Dim sonkayit As Integer
If Me.Dirty Then '
Me.Dirty = False
End If

If Me.NewRecord Then
MsgBox "Kayıt Seçiniz"
Else
sonkayit = DLast("DONEMID", "T_DONEM")
strWhere = "[DONEMID] = " & sonkayit
DoCmd.OpenReport "S_KATILIMCI_ILETISIM", acViewPreview, , strWhere
End If
Raporununa gelecek bilgileri bir seçme sorgusundan almalısınız. Bu sorgunun istediğiniz kadar tablodan veri alma şansı vardır. Tek şart, ortak kriterlerinin olması ve ilişkili olmasıdır.

Bu arada bir uyarı: Böyle soruları örnek hazırlayarak sormalısınız. Eğer soruya ait çalışmayı paylaşmak istemiyorsanız özel bir çalışma hazırlayıp takıldığınız yere odaklı olmasını sağlayın. Ben uyarı amacıyla sorunuza yanıt yazdım. Site yönetiminin aldığı bir karar gereği örnek eklenmemiş sorular yanıtlanmıyor. Bilginize.
haklısınız hocam kusura bakmayın... örneği ekledim, sihirbaz kaydı tamamladığında son DONEMID ye ait 3 tablodaki kayıtları yaptığım sorguya göre yazdırmasını istiyorum...yazdır sihirbaz son formunda... mümkün mü?
İnanın hiçbir şey anlamadım. Hangi tablolardan hangi veriler? Şu anda yapmaya çalıştığınız şey sanki belli bir kritere göre bir raporu açmak veya açmamak gibi görülüyor.

1- Açmaya çalıştığınız raporun adı S_Katılımcılar mı?
2- Bu rapora gelecek olan veriler şu anda t_katılımcılar tablosundan seçilmekte. Siz başka tablolardan da mı gelmesini istiyorsunuz? Cevabınız evetse bunlar neler?

Siz kafanızda oluşturduğunuz senaryoyu, kurguyu bize "abdala" anlatır gibi değil de "aptala" anlatır gibi anlatmalısınız. Yoksa bizim anlamamızı beklemeyin.
teşekküre derim hocam, yazdırmaktan vazgeçtim zira çok eksiğim varmış önce onları tamamlamam gerek daha sonrasında yazdırma olayına dönücem. teşekkür ederim.
Bu arada umarım yukarda yazdıklarım yanlış anlaşılmamıştır. Bilmeyenler olabilir diye açıklama yapmak ihtiyacı hissettim: Abdal tarikatte belli bir olgunluğa, bilgi birikime ermiş insandır. Biz bir tarikat olmadığımıza göre bu söz "bilgili, alim" anlamında alınmalıdır. Oysa aptal, bilgisiz ve ahmak kişi anlamında kullanıldı.

Elbette bilenler çoğunluktadır ama bilmeyenlere de zulüm olmasın diye açıkladım.