AccessTr.neT

Tam Versiyon: Otomatik sıra numarası verme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar ekdeki çalışmam için iki değere dayalı otomatik sıra numarası ("DIZINNU") nasıl verilebilir?

1. değer KLASOR
2. değer ILGILIEVRAK

Bunu mevcut uygulamada zaten yapıyorum fakat bir hata var. numara vermek için klasör seçmem gerekiyor, (çünkü klasör içindeki sırası ile numara verecek) bir evraka numara verdikten sonra tekrar klasör seçtiğimde en son verdiği numarayı tekrar veriyor.

evraklar klasörler içindeki sıralamalarıysa göre numaralandırılacak fakat numara verirken ILGILIEVRAK alanı 1 ise sıradaki numarayı versin değilse elle bir numara girmemizi istesin. ve aradan bir evrak çıkartıp başka bir klasöre taktığımda çıkan evrakın numarasını silsile yoluyla sıradaki evraklara aktarsın.
çalışmam biraz karmaşık görünüyor. üzerinde çok çalıştım fakat işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.
yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Öncelişkel arkadaşım hem yardım sitiyorsun, hem de dosyayıu şifrelemşşsin ve burada vermemişsin.
İkincisi olarak böyle uzun ve karmaşık metinlere kişmsa bakmak istemiyor.
Onun için daha sade ve anlaşılır şekilde.
Şu nesneye tıklayınca bu olsun misali.
Yoksa bütün projeni baştan aşağı incelemek için kimse zaman ayıramaz.
(03/08/2013, 13:23)maytas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelişkel arkadaşım hem yardım sitiyorsun, hem de dosyayıu şifrelemşşsin ve burada vermemişsin.
İkincisi olarak böyle uzun ve karmaşık metinlere kişmsa bakmak istemiyor.
Onun için daha sade ve anlaşılır şekilde.
Şu nesneye tıklayınca bu olsun misali.
Yoksa bütün projeni baştan aşağı incelemek için kimse zaman ayıramaz.
- VB kodları şifreli değil. Shift+Enter ile açılabiliyor.
- Bütün projeyi yükledim çünkü kullanmak isteyen tasarıma görsün istedim.
- Benim yardım istediğim konu evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusu güncelleştirme sonrasında olayına yazılacak kod ile ilgili.
- Ben işin mantığını yazdım sadece. Belki farklı önerisi olan olur diye.
- İstediğim şu:
1. Evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusu güncelleştirme sonrasında olayına öyle bir kod yazmalıyım ki, Yine aynı ekranda bulunan ILGILIEVRAK kutucuğunda 1 yazıyorsa "KLASOR" alanındaki verilerin grubuna göre sıradaki numarayı versin. 1 yazmıyorsa kullanıcının bir numara vermesini istesin.
2. Örneğin aynı klasör içerisinde 5 tane evrak var ve hepsi sıralı kullanıcı 2. evrak seçili iken yanlışlıkla dahi olsa Evrak kayıt ekranında "KLASOR" açılan kutusunu açıp kapattığında ilk verilen sıra numarası değişmesin. (öyle olursa evrakın sırası klasörde iki iken programda 6 olabilir.)
İlginiz için teşekkür ederim.

Kullanıcı adı:
BEN için şifre B
VHKİ için şifre V

SQL Code
SIRA NU	İLGİLİ EVRAK	KAYIT TARİHİ	TARİHİ	NUMARASI	KLASÖR	DİZİN NU
1	1	29.07.2013	11.11.2013	12313	1	1
2	1	29.07.2013	29.07.2013	asd	1	2
3	1	03.08.2013	03.08.2013		1	3


Nedense ben bu konuyu anlayamadım.
Tablo üstte. Bir de onun üzerinden anlatmayı deneyin.

SIRA NU |İLGİLİ EVRAK |KAYIT TARİHİ |TARİHİ |NUMARASI |KLASÖR |DİZİN NU
1 |1 |29.07.2013 |11.06.2013 |424 |1 |1
2 |1 |29.07.2013 |29.07.2013 |4242 |1 |2
3 |1 |03.08.2013 |03.08.2013 |23423 |1 |3
4 |1 |04.08.2013 |03.08.2013 |2424 |2 |1
5 |1 |30.07.2013 |30.07.2013 |45645 |2 |2
6 |2 |30.07.2013 |30.07.2013 |3545 |2 |Boş olacak
7 |1 |29.07.2013 |11.06.2013 |474 |2 |3


Bir dolapta 5 tane klasör var. Bu klasörler 1 den 5 e kadar numaralandırılmış. KLASÖR dediğimiz işte bu numaralar. Bu numaralandırılmış klasörlerin içine gelen evrakları kaydedip takıyoruz. Evrakın kaçıncı sırada olduğunu DİZİN NU veriyor.
Sayfalar: 1 2