AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bilgisayar Teknik Servisleri için Program
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maalesef 2003 için hazırlamam mümkün değil. Hem artık ulaşabileceğim hiç bir yerde 2003 kurulu değil, hem de 2013 ile hazırlanmış bir çalışmayı 2003'e birebir çevirmek her zaman mümkün olmuyor. 30 no'lu mesajda bir yere kadar olan halini çevirmiştim. Ama tüm kodlar yeniden yazıldı. Şu anki durumunu maalesef çevirmeye vaktim olmaz. Onunla idare edin.
hocam çok başarılı bir örnek teşekkürler
hocam bi arkadaş teknik servis programını kurdu bayadır kullanıoruz fakat 2 pcmiz bozuldu format atmak zorunda kaldık şimdi server üzerindeki teknik servis veri tabanına erişemiioruz programı kurdum ama ağ üzerindeki datayla ilişkilendirimiyorum yardım ???
Merhaba
Bu bölüm örnek programlar bölümü. Sorular için olan bölümü kullanmalısınız. Bundan sonra lütfen dikkat edelim. Ayrıca bu konunun programla bir ilgisi yok, Access programlarının ağ üzerinden kullanımı ile ilgili bir konu. Sitemizde daha önceleri defalarca anlatılmıştır.

Sorununuza gelince, ana bilgisayara ağ üzerinden ulaşabilmelisiniz. Bunun için ana bilgisayar daha önce ağ üzerinden paylaşıma açılmış olmalı. Ana bilgisayara değil de terminallere format atıldığına göre böyle bir paylaşım var ve duruyor olmalı. Bu durumda ağ üzerinden ana bilgisayara ulaşmalısınız. BU ulaşım \\server\mdsoft\teknikservis benzeri bir yol üzerinden olabilir. Ya da ağ sürücüsü tanımlanmış olabilir. Bunu aslında formatladığınız bilgisayardaki "mdsoft" klasörünü alsaydınız görebilirdik. Format atmak zorunda kalındığında bilgisayardaki dosyalar yedeklenmeliydi. Eğer mdsoft klasörünü olduğu gibi alsaydınız formattan sonra tekrar aynı yere atıp devam edebilecektiniz.

Şu anda ne yapılacak? Program terminalde tekrar kurulacak. Shift ile açılarak tablolar bölümüne gelinecek. "SECİM_TABLO" dışındaki tüm tablolar silinecek. DİKKAT: Yeni kurulan programdaki tablolardan bahsediyorum, Server değil. Dışveri al denilerek tablo bağlama seçeneği seçilecek. Serverin ğ adresi gösterilecek ve oradaki "data.accdb" isimli dosya gösterilerek içinde bulunan tüm tablolara bağlanılacak. Bu durumda sadece SECİM_TABLO lokalde, diğerleri ise ağ üzerinde olacak. Ağ üzerinden bağlanan tablolarda isimlerinin solunda bir ok işareti olmalı. Bu işlem bittikten sonra programı kapatıp yeniden normal açınca çalıştığını göreceksiniz. Artık bu dosyayı aynen kopyalayıp diğer terminal bilgisayardaki "Teknik servis 2013.accdb" yi silip hazırlanan bu bu dosyayı atacaksınız. Böylece onda da aynı işlemleri yapmak zorunda kalmayacağız. Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan önce ana bilgisayardaki data.accdb dosyasını bir kaç yere birden yedekleyelim de kazaya kurban gitmesin.
Merhaba,
Öncelikle çok hoş ve güzel bir paylaşım, ben hemen indirip deneme yapmaya başladım, öncelikle program sabitlerinden tanımları değiştirdim, ardından hazırladığım bir servis fişini fiş butonundan yazdırmak istediğimde Belirtilen kayda gidemezsiniz Kayıt kümesinin sonunda olabilirsiniz diye yazan bir uyarı alıyorum. Bununla ilgili ne yapılabilir.
Birkaç kayıt ekleyin sonra deneyin. Kodlarda bir rapor yazdırılmak istendiğinde sonraki kayde ve önceki kayda giderek güncelleme yapılır. Eğer tek kayıt varsa önceki kayıt olmayacağı için bu hatayı verir. Bu nedenle deneme amaçlı bir kayıt ekleyip sonra diğer kayıtları ekleyin. Daha sonra ilk kaydı silebilirsiniz ya da etkisiz hale getirebilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31