AccessTr.neT

Tam Versiyon: İlişkili Kayıt Aratma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhabalar;

Üzerinde çalıştığım projemde takıldığım bir nokta oldu yine.Ekte ki örneğimde find product butonunu tıklatıp ürün kodunu yazıp aratıyorum (main1 tablosunda kayıtlı olan) ve buluyor.Buraya kadar sorun yok.

Ancak Arattığım ürün koduna bağlı mesela ilişkili bir ürün var.Bu aratma ile o ürünüde arattığımda tabiki bulamıyor.Bunu nasıl çözebilirim?

Örnek vermek gerekir ise ;

find product butonunu tıklayıp 014360286 kodunu aratıyorum buluyor.Buna bağlı alt ürünlerinide alt forumlarında gösteriyor (mesela 020406400101 kodu).

Fakat aynı yöntemle find product butonunu tıkladığımda 020406400101 (014360286 ilişkili ana ürün kodu) kodunu arattığımda ise bulamıyor.

Nasıl çözebilirim?

Umarım anlatım karışık olmamıştır.

Not: 014360286 main1 tablosunda kayıtlı
020406400101 main1111 tablosunda kayıtlı

teşekkürler
(06/08/2013, 13:23)siyahca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ekte ki örneğimde find product butonunu tıklatıp ürün kodunu yazıp aratıyorum (main1 tablosunda kayıtlı olan) ve buluyor.
Ancak Arattığım ürün koduna bağlı mesela ilişkili bir ürün var.Bu aratma ile o ürünüde arattığımda tabiki bulamıyor.

Örnek vermek gerekir ise ;
find product butonunu tıklayıp 014360286 kodunu aratıyorum buluyor.Buna bağlı alt ürünlerinide alt forumlarında gösteriyor (mesela 020406400101 kodu).

Fakat aynı yöntemle find product butonunu tıkladığımda 020406400101 (014360286 ilişkili ana ürün kodu) kodunu arattığımda ise bulamıyor.

Not: 014360286 main1 tablosunda kayıtlı
020406400101 main1111 tablosunda kayıtlı

Problemsiz çalışan örneği çalışmanızda gördük.
Ama çalışmıyor dediğiniz örneği göremedik.
Herhalde bunu sizin için bizim hazırlamamızı beklemiyorsunuzdur.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla bir yorum yapayım.
Siz arama işlemini zaten main1 tablosunda yapıyorsunuz.
İlgili butonun koduna bakarsanız bunu görürsünüz.
020406400101 kaydını bulmak için main1111 tablosunda aratın.
Merhabalar
Sanırım ya ben yanlış izah ettim, yada siz beni yanlış anladınız.
Çalışmıyor derken farklı bir örnekten bahsetmedimki.bende biliyorum main1 de arattığımı.benim sorum bir kerede birden fazla tabloda aratabilirmiyim demek istedim aslında.
bu arada kimseden bir şey hazırlamasını beklemiyorum.sadece sorumun cevabını basit bir dille alsam yeter.böylece herkes faydalanır.

Teşekkür ederim.iyi çalışmalar
(07/08/2013, 00:07)siyahca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sanırım ya ben yanlış izah ettim, yada siz beni yanlış anladınız.
Çalışmıyor derken farklı bir örnekten bahsetmedimki.bende biliyorum main1 de arattığımı.benim sorum bir kerede birden fazla tabloda aratabilirmiyim demek istedim aslında.
bu arada kimseden bir şey hazırlamasını beklemiyorum.sadece sorumun cevabını basit bir dille alsam yeter.böylece herkes faydalanır.r

Sayın siyahca, belki biz de biraz yanlış anlamış olabiliriz, ama siz hızlı ve doğru cevap alabilmek için sorunuz net ve başkaların da anlayabileceği şekilde sormalısınız.
Örneğin, ben ancak son mesajınızdan sonra anladım bir "bir kerede birden fazla tabloda" arama yapmak istediğinizi.
Sözkonusu Excel, Access olunca kesin dille olmaz, mümkün değil demek her zaman doğru olmayabiliyor.
Sizin özgün örneğe gelecek olursak gördüğünüz gibi arama yapmak için ilk önce tabloyu, daha sonra ise arama yapacağımız alanı belirtmek sorundasınız.
Oysa sizin bahsettiğiniz veriler farklı tablolarda.
Ama bir seferde birden fazlada arama yapılamaz mı derseniz, aklıma ilk gelen ayni yapıda olan tabloların UNION ile bir sorguda birleştirilmesi ve o sorgu üzerinden aranması.
Ama sizin örneğinizde bu mümkün görünmüyor, en azından benim aklıma gelmiyor.
Not kısmında bilerek farklı tablolarda olduğunu belirtmiştim.neyse Access konusunda sizler kadar uzman değilim.sorularımda daha yalın ve net olmaya çalışırım.yorumlarınız için teşekkürler